hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erivan'da cuma namazı için başvurdular

    Erivanda cuma namazı için başvurdular
    expand

    "Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği" (ASİMDER) adlı kuruluş, Akdamar Adası'nda yapılan ayine karşılık Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescit'te cuma namazı kılmak için Dışişleri Bakanlığı'na başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin Ermeniler'in Akdamar Adası'nda dini tören düzenlemesine hoşgörü içerisinde izin verdiğini ve iyi niyet adımları attığını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye ile Ermeniler arasında diyalog kurulması ve sorunlar çözülmesi için atılan bu adıma Ermenistan'ın karşı adım olarak bir jest yapmasını beklediklerini söyledi.

    Gülbey, "Hoşgörü ve iyi niyet göstermesi için Ermenistan devletine bir fırsat doğmuştur. Bizler eski ismiyle İrevan Hanlığı'nda yaşayan sonra göçe zorlanan Müslüman Türk ailelerin torunları olarak Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescit'te 5 Eylül günü cuma namazı kılmak istiyoruz. Ermenistan devletinden bizim devletimiz kadar hoşgörülü davranmasını beklemekteyiz. Bunun için 16 Ağustos günü Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına resmi başvuru yaptık. Türkiye'de Ermeni cemaatin özgürce ve güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştiriyor. Bizler neden atalarımızın göçe zorlandığı o topraklarda ibadet etmeyelim? O topraklarda yaşanan hikayelerle büyüdük, şimdi oraları görmek ve ibadet etmek istiyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow