hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erkek çocuğuna tecavüz ettiği iddia edilen Suriyeli tutuklandı

    Erkek çocuğuna tecavüz ettiği iddia edilen Suriyeli tutuklandı
    expand

    Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde erkek çocuğu 8 yaşındaki A.C.'ye tecavüz ettiği iddia edilen 14 yaşındaki Suriyeli B.S. tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    B.S.'nin, A.C.'ye  tecavüz ettiği iddiaları üzerine dün akşam saatlerinde Cumhuriyet ve Barbaros Mahalleleri'nde gerginlik yaşandı.

    Çocuğun yakınları, her iki mahallenin ortasından geçen Mithatpaşa Caddesi'ndeki Suriyelilerin işlettiği dükkanların önünde toplandı. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, caddede geniş güvenlik önlemleri alırken Suriyeli esnaf da işyerlerini kapatarak bölgeden uzaklaştı.

    Kalabalık, olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar'ın uzun süren telkinleri sonucu dağıldı.

    Doğa Rutkay ile Kerimcan Kamal evleniyor

    Olayla ilgili Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise A.C.'nin annesinin polisi arayarak Suriyeli B.S.'nin oğluna tecavüz ettiğini ileri sürdüğü, bu iddia üzerine şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Açıklamada ayrıca sağlık kontrolünden geçirilen A.C.'de ise herhangi bir cinsel istismara dair bulgunun olmadığı vurgulandı.

    Şüpheli tutuklandı

    Dün yaşanan gerginlik üzerine söz konusu bölgedeki Suriyelilerin işyerlerini açmadığı dikkat çekerken gözaltına alınan şüpheli B.S. ise ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Suçlamayı kabul etmeyen B.S., tutuklandı. Bölgede polis geniş güvenlik önlemi alırken vatandaşların ise Suriyelilerin işlettiği dükkanlara asılı olan Arapça yazıları da sökmesi dikkat çekti.

    "Huzur kalmadı"

    Öte yandan MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt yaptığı açıklamada, Suriyelilerin İskenderun'a gelmesinden sonra ilçede huzurun bozulduğunu söyledi. Bozkurt, açıklamasında şöyle dedi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayrünnisa Gül: "Asıl intifadayı ben başlatacağım!"

    "İskenderunlulardan sakin olmasını istiyoruz. Burada artık Suriyelileri istemiyoruz. Yetkililere sesleniyorum; artık bu iş daha fazla büyümeden, daha üzücü olaylar yaşanmadan bu duruma çözüm bulunmasını istiyoruz. Artık bu iş bir şekilde noktalanmalı. Halkımız her an patlamaya hazır dinamit gibi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow