hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ermenek maden faciasına ait bilirkişi raporuna itiraz

    Ermenek maden faciasına ait bilirkişi raporuna itiraz
    expand

    Ermenek'te 18 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz edildi. 6 kişiden oluşan bilirkişi heyeti hakkında 'görevi kötüye kullanma ve adil yargılanmayı engelleme' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen 28 Ekim'de Ermenek'te Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu göçüp olmuş ve 18 işçi hayatını kaybetmişti.

    Facianın ardından tutuklanan ve bilirkişi raporunda asli kusurlu olarak belirtilen ruhsat sahibi Ermenek Cenne Madencilik şirketi müdürü Abdullah Özbey'in avukatı Metin Tevfik Buğdaycı, 6 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin, abdullah özbey hakkında, maden kanununda ruhsat sahibinin sorumluluğu olmamasına rağmen asli kusurlu olarak gösterildiğini öne sürdü. 

    Rapora itiraz edip, ek rapor alınmasına talep ettiklerini ifade Buğdaycı, ''bilirkişiler, tamamen mühendisleri korumaya yönelik bir rapor hazırlamış. Gerçeğe aykırı, suç unsuru taşıyan bir rapor"dedi.

    Bilirkişilere 100 bin liralık tazminat davası açtıklarını belirten buğdaycı ayrıca 'görevi kötüye kullanmak ve adil yargılanmaya engellemek" suçundan suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlber Ortaylı: "Ben Kürt'üm dersin, biter"

    Bingöl’deki ‘çocuğa cinsel istismar’ davasında karar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow