hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşinin rahatsızlığını gidermek için "icat" çıkardı

    Eşinin rahatsızlığını gidermek için icat çıkardı
    expand

    Bilecik'te yaşayan bir kişi, astım hastası olan eşinin rahatsızlanmadan temizlik yapabilmesi için icat ettiği doğal içerikli ürünün patentini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Naci Mercan, astım hastası olan eşinin rahatsızlanmadan temizlik yapabilmesi için icat ettiği doğal içerikli ürünün patentini aldı.

    Mercan, bugüne kadar kendi buluşları için 7 patent aldığını ve bunlardan birini alma sebebinin de eşinin kronik astım hastası olması olduğunu söyledi. Eşinin, evde temizlik yaparken kimyasal temizlik ürünleri nedeniyle sürekli rahatsızlandığını, eşinin bu durumunun kendisini de olumsuz etkilediğini dile getiren Mercan, şöyle konuştu: "Eşimin rahatsızlığına çare bulmak için araştırma yaparken bir maden keşfettim. Amfoterik yüzey aktif maddesi olan bu madeni belli işlemlerden geçirerek incelttikten sonra yağlarla fermente edip madenin kokusunu gidermek için limon esansı ekledim. Yüzde 99,80'i amfoterik yüzey aktif madde, binde 2 oranında da limon esansı içeren ürünün, sağlığa zararlı olmadığını yaptırdığım analizlerle de tespit ettim. Şu anda dünyada en geniş temizleme alanına sahip doğal tek ürün olduğunu iddia ediyorum. Gerekli yasal izinleri alarak üretimine başladım. Türkiye ve dünya geneline bunu lanse etmeye çalışıyorum. Temizlik konusunda büyük bir pazar payı var. Tabi bütün bunları yaparken desteğe ihtiyacım oluyor. Benim ürettiğim ürün Türk malıdır. Türkiye'nin, dünyaya temizlik ürününü lanse edebileceğini düşünüyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraf çekmek için çok ters zamanları seçmiş 35 kişi

    Doğal mineral ve yağ içeriyor

    Ürettiği temizlik maddesiyle dişlerini de fırçaladığını anlatan Mercan, ürettiği ürünün tamamen doğal bir maden olduğunu söyledi. İçinde insan sağlığına zararlı hiçbir maddenin bulunmadığını savunan Mercan, "Dişlerimi bu ürünle fırçalıyorum. Temizlik yapan kişinin ellerini diğer deterjanlar gibi tahriş etmemekle beraber ellere bakım yapmaktadır. Madeniniçindeki doğal mineral ve yağların vücut üzerinde olumlu etkileri de var" diye konuştu. Eşi Mukaddes Mercan da temizlik yaparken kullandığı ürünlerin içindeki kimyasal maddelerden dolayı nefes almakta güçlük çekmeye başladığını ifade ederek, "Sağ olsun eşim uğraştı, çaba sarf etti ve temizlik ürününü üretti. Artık temizlik yaparken rahatsızlanmıyorum ve astım ilaçlarımı daha az kullanmaya başladım" dedi.

    Genç kadının feryadı:''Çocuklarım olmadan asla''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Çıplak'' yarışmaya tazminat davası açtı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow