hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ezidi kadınlar IŞİD'in saldırısı sahnelenince çığlıklar atarak ağladı

    Ezidi kadınlar IŞİDin saldırısı sahnelenince çığlıklar atarak ağladı
    expand

    Irak'ın Şengal bölgesine 1 yıl önce saldırarak binlerce kişiyi öldüren, Ezidi kadın ve kızları kaçıran IŞİD'in saldırısının yıl dönümünde Diyarbakır'daki Ezidi kampında bir etkinlik düzenlendi. DTK Eş Başkanı Selma Irmak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın katıldığı etkinlikte, 1 yıl önce yaşananlar tiyatro oyunu ile sahnelenirken, kampta kalan Ezidi kadınlar çığlık atarak gözyaşı döktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'ın Kuzeyinde bulunan Şengal'e 1 yıl önce IŞİD'in saldırması ile günlerce dağlarda aç ve mahsur kalan daha sonra açılan koridor ile önce Zaho'ya ardından sınırları geçerek Diyarbakır'a gelen, Şengal Ezidi kampında kalan Ezidiler, "Soykırım" olarak değerlendirdikleri olayın birinci yıl dönümünde kampta bir etkinlik düzenledi. DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ında katıldığı etkinlikte önce konuşmalar yapıldı. Ezidiler adına konuşan genç bir kız, kendilerine yönelik gerçekleştirilen soykırımın halen sürdüğünü, hayatta kalanların Şengal'e gelen YPG'nin açtığı koridor ile kurtulduğunu ifade ederek, "DAİŞ'in durdurulmasını istiyoruz. Kadın ve kızlarımızın DAİŞ'in elinden kurtarılmasını istiyoruz. Dünyanın yaşanan bu soykırımı tanımasını istiyoruz. Şengal'i DAİŞ'in elinden kurtarın. Bize yapılanları asla unutmayacağız"dedi.

    Ezidi kadınlar IŞİDin saldırısı sahnelenince çığlıklar atarak ağladı

    DTK Eş Başkanı Selma Irmak ise Kürtçe yaptığı konuşmada, yaşanan katliamı kınadığını ve yaşamını yitirenlerin önünde saygı ile eğildiğini ifade ederek, "Şengal'de soykırım halen sürüyor. Kürdistan toprağı ve Şengal özgürleşmeden bu tür tehlikeler devam edecektir. Bugün DAİŞ yarın başka bir gücün saldırısı olacaktır. Şengal bütün Kürdistan'ın onurudur. Bütün dünyaya sesleniyoruz. Ezidiler yalnız değildir. Bütün Kürtler onların yanındadır. Şengal'in statüsü tanınana kadar Şengal direnişi sürecektir. Suruç'ta yapılan katliam Kürtleri korkutmayacaktır. Dünyanın yaşananlar karşısındaki sessizliği dünyanın utancıdır. DAİŞ'in elinde olan kadınlar Kürtlerin onurudur" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'den kaçan Ezidiler, Bulgar sınırında soğuktan öldü

    IŞİD 9 yaşındaki kızları 200 bin dinara satıyor

    IŞİD'in Ezidi kadınları alıp sattığı görüntü ortaya çıktı

    Ezidi kızlar o günleri anlattı!

    Etkinlikte kadın, çocuk ve genç kızlar beyaz elbiseler giyip üzerinde, 'Soykırım' yazılı pankartlar taşırken, daha sonra 1 yıl önce yaşanan ve IŞİD'in kadın ve kızlara yaptıklarını bir tiyatro oyunu ile sahnelendi. Oyun gereği IŞİD'li kılığına giren genç erkekler siyah elbise giydirdikleri kızları kırbaçlayıp bıçak ve silah ile tehdit ederken, oyunu izleyen bütün kadınlar çığlık atarak ağladı. Kadınlar oyunu izlerken sanki bir yıl önce yaşananları yaşıyormuş gibi ağlamaları ve çığlık atmaları diğer izleyenleri duygulandırdı.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow