hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Feshane'de Mersin günleri başlıyor

    Feshanede Mersin günleri başlıyor
    expand

    Mersin İşadamları, Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği MİYSAD’ın organizatörlüğüyle, Mersin Valiliği Himayelerinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ destekleri ile ve Arbella Makarna’nın sponsorluğunda düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri ilk defa İstanbul’da düzenleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tanıtım günleri kapsamında, fuar standları ve yöresel etkinliklerin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere de yer veriliyor. Mersin İş adamları, Yöneticileri, Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği MİYSAD, başta İstanbul olmak üzere Mersinlilerin yaşadığı her yerde Mersin’in gören gözü, tutan eli ve Mersin’in rengi olmayı hedefleyerek Mersin Tanıtım Günleri’ni organize etti. Mersin’in iktisadi olduğu kadar entelektüel sermayesini de Mersin’in hizmetine sunmayı, tüm Mersinlileri bir olmaya, Mersin’e yeniden hayat katmaya davet eden MİYSAD, şimdiye kadar hiç yapılmamış olan Mersin Tanıtım Günleri için yoğun bir çalışma yürüttü. Bu çalışmaya Mersin Valiliği ve Mersin Büyük Şehir Belediyesi destek verdi.

    MERSİN, GÖNÜLDEN DUYUŞUMUZ 

    Şehirde sadece bulunmanın, mevcudiyetinin yeterli olmadığına bunlara ek olarak mekânı benimsemenin, bulunulan yerlerde heyecan duymanın, şehrin bize kattıklarıyla mutlu olmanın ve şehre bir şeyler katabilmenin umuduyla çıkılan bir yolun ilk durağıdır Mersin Tanıtım Günleri.

    Mersin Tanıtım Günleri, Mersin’de yaşayan ya da Mersin dışında gurbette olan tüm Mersinlilerin aradaki mesafeleri kaldırması, gurbet ıstırabını azaltması, Mersin’le, Mersin’in varlığıyla mutlu kalabilmesi, Mersin’in kadim tarihini, coğrafyasını, iklimini, kültür ve sanatını soluyabilmesi, Mersin ruhuna yakın olarak bu ruhu beraber yaşayabilmesi, Mersin’in görkemini, huzurunu her noktaya taşıması amacıyla düzenlenmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     MERSİN, HAYATA UYANIŞIMIZ 

    Resmi açılış töreninin 28 Kasım 2014 Cuma günü saat 14:00’de İstanbul Eyüp Feshane’de yapılacağı Mersin Tanıtım Günleri kapsamında dört gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Açılış günü Mehteran Konseriyle misafirlerine hoş geldin diyecek olan Mersin Tanıtım Günleri Etkinlikleri, her gün yöresel etkinliklerle devam edecek ve her akşam bir konser düzenlenecek. 27 Kasım’da Ali ALTAY, 28 Kasım’da Yusuf GÜNEY, 29 Kasım’da Necdet KAYA ve 30 Kasım’da METİN-EDA ÖZÜLKÜ sahne alacak. Mersin Tanıtım Günleri Feshane’de sürerken Tanıtım Günleri’nin sanatsal etkinlikleri ayrıca Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde de devam edecek. 29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 20:00’de Karacaoğlan Anma Programı ve Karacaoğlan Türküleri ile Necdet Kaya Konseri ve 20:30’da Mersin’in En'leri Ödülleri töreni gerçekleştirilecek.

     MERSİN HARMANLANMIŞ MUTLULUĞUMUZ 

    Mersin Tanıtım Günleri çok geniş bir katılımla başlıyor. Mersin Valiliği, Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, Toroslar, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık Belediyeleri, Bozyazı Kaymakamlığı, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin, Toros ve Çağ Üniversiteleri, Erdemli Alata Araştırma ve Arbella ile İstanbul Mutlular Derneği, İstanbul Mersin Liseliler Derneği, İstanbul Tarsus Derneği, İstanbul Gülnar Derneği ve organizatör olarak MİYSAD önemli katılımcılar arasında olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     MERSİN TANITIM GÜNLERİ PROGRAM AKIŞI

    27 KASIM PERŞEMBE 10.00-22.00 ARASI FESHANE’de

    12.00 Çamlıyayla Belediyesi Etkinlikleri

    14.00 Gülnar Belediyesi Etkinlikleri

    16.00 Aydıncık Belediyesi Etkinlikleri

    19.00 Ali ALTAY konseri

    28 KASIM CUMA 10.00-22.00 ARASI FESHANE’de

    14.00 Açılış

    14.05 Mehteran Konseri

    14.30 PROTOKOL KONUŞMALARI

    15.00 Silifke Halk Oyunları Gösterisi

    16.00 Mut Belediyesi Etkinlikleri

    19.00 Yusuf Güney Konseri

     29 KASIM CUMARTESİ 10.00-22.00 ARASI

    12.30 Yöresel Halk Oyunları Gösterisi(Feshane)

    13.00 Erdemli Belediyesi Etkinlikleri (Feshane)

    15.00 Toroslar Belediyesi Etkinlikleri (Feshane)

    17.00 Silifke Belediyesi Etkinlikleri (Feshane)

    20.00 Karacaoğlan Anma Programı ve Karacaoğlan Türküleri ile

    Necdet Kaya Konseri (Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi)

    20.30 Mersin’in Enlerinin Ödüllerinin Verilmesi (Üsküdar Bağlarbaşı KM)

    30 KASIM PAZAR 10.00-22.00 ARASI FESHANE’de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    13.00 Yöresel Halk Oyunları Gösterisi

    14.00 Hacıvat Karagöz Gösterileri

    15.00 Aşuk Maşuk Gösterisi

    16.00 Yazar-imza Günleri

    17.00 Hat, Kaligrafi ve Cam Sanatı Gösterileri

    18.00 Metin –Eda Özülkü Konseri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow