hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethullah Gülen Zaman Gazetesi'ne konuştu

    Fethullah Gülen Zaman Gazetesine konuştu
    expand

    Fethullah Gülen, Zaman Gazetesi'nden Ekrem Dumanlı'ya yaptığı açıklamada "şu an gördüğümüz zulüm askeri darbelerde gördüğümüzden 10 kat daha fazla" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülen, Zaman Gazetesi'nden Ekrem Dumanlı'ya verdiği röportajda, 17 Aralık soruşturmasından Ergenekon tahliyelerine, Başbakan'ın kendisi için kullandığı ifadelerden yerel seçimlere kadar birçok konuya değindi.

    Fethullah Gülen, cemaate yönelik yakıştırmaları nasıl karşıladığına ilişkin soruya "elbette çok üzüldüm, canım sıkıldı. O galiz tabirleri müminlere karşı ehl-i küfrün bile kullandığını hatırlamıyorum. Kullananlara asla yakıştıramadım" yanıtını verdi.


    Dumanlı, 28 Şubat'ın mağduru olan cemaatin bugün 28 Şubat'a destek vermekle suçlandığını belirtti. "aynı şeyleri tekrar yaşıyorum hissine kapılıyor musunuz?" diye sordu.

    12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta benzer baskıları defalarca yaşadıklarını söyleyen Gülen,  "bir açıdan baktığımızda darbe ve tarassut altında yaşamak bir hayat tarzı haline geldi. Bu defa siviller eliyle, aynı kıbleye yöneldiğimizi düşündüğümüz insanlar tarafından benzer bir muameleye uğruyoruz. Şu an gördüğümüz şey askerî darbelerde gördüğümüzden 10 kat daha fazladır" ifadelerini kullandı.

    Fenerbahçe'yi ele geçirme iddiaları

    Gülen, hükümetin kamuoyuna açıklayamadığı her konuyu cemaate yıkarak kendini temize çıkarma gibi bir refleks geliştirdiğini savundu. Ancak bugün ortaya çıkan bilgilerin "Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışıyor" iddiasının bir iftira olduğunu ortaya çıkardığını dile getirdi.

    Ergenekon tahliyeleri

    Ergenekon tahliyelerini nasıl değerlendirdiği sorusuna Gülen, "hukuk ve yasalar ne diyorsa onun yanında oluruz" sözleriyle yanıt verdi  

    Fethullah Gülen, "Kumpas lafzı bir ayak oyunuydu. Kendi yaptıklarını cemaate fatura etmeye kalktılar. Bir kişi için meclisi toplayıp yasa çıkaranlar aynı duyarlılığı bu insanlar için de gösterebilirdi" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evinde olduğu iddia edilen paralarla ilgili ilk kez konuştu

    Almanya bu kahraman Türk'ü konuşuyor

    Emniyet'te deprem gibi bir operasyon

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow