hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray Meydanı'nda Nevin Yıldırım protestosu

    Galatasaray Meydanında Nevin Yıldırım protestosu
    expand

    Kendilerini 'Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu' olarak tanımlayan bir grup kadın, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezası verilmesini ve Yıldırım'ın cezasında indirime gidilmemesini Galatasaray Lisesi önünde protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Nevin'in isyanı isyanımızdır", “Nevin Yıldırım'a özgürlük" yazılı dövizler taşıyan grup, "Kadınlar burada, Nevin'in yanında, "Adaletin batsın cinsiyetçi yargı", "Nevin'in sesi sesimiz, öfkesi isyanımızdır" şeklinde slogan attı.

    "YARGI SİSTEMİ, SÖZ KONUSU KADINLAR OLUNCA NEDEN CİMRİLEŞİYOR"

    Nevin Yıldırım'ın 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimlerinden yararlanmamasını protesto eden grubun basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Erkek şiddeti davalarında verilen cezaları 'haksız tahrik indirimi', o da yetmezse 'iyi hal indirimi' ile kuşa çeviren yargı sistemi, söz konusu kadınlar olunca neden cimrileşiyor? Kendisine karşı bir dünyaya rağmen mahkemede ayakta durabilen Nevin'in iyi hal indirimi bile almamış olması, onlarca kadın katilin yaptığı gibi takım elbise giyip pişmanlık beyanlarında bulunmadığı için mi? Cilveli saat sorduğu, telefonla mesajlaştığı, tuzu fazla kaçırdığı, mini etek giydiği, boşanmak istediği, aldattığı gerekçeleriyle öldürdüğünü söyleyen kadın katillerine kolayca uygulanan haksız tahrik indirimi, bir kadının tecavüze uğramasını, şiddet ve tehdit altında rızası olmayan bir ilişkiye zorlanmasını, haksız tahrik indirimi için neden yeterli koşul saymıyor." Galatasaray Lisesi önünde sembolik oturma eylemi yapan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte HDP'in İstanbul'daki üç adayı: Demirtaş, Turan ve Buldan

    İlber Ortaylı: "Ben Kürt'üm dersin, biter"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow