hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteci örgütlerinden 1 Mayıs için kınama

    Gazeteci örgütlerinden 1 Mayıs için kınama
    expand

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Konseyi, 1 Mayıs olaylarında pek çok gazetecinin yaralandığını belirterek, polis şiddetini kınadılar ve sorumlulardan hesap sorulmasını istediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, olayları izleyen pek çok gazetecinin polislerin orantısız güç kullanması nedeniyle yaralandığı belirtildi.

    Açıklamada şöyle denildi: "Okmeydanı'nda ETHA muhabiri Ali Haydar Doğan'ın kolu kırılırken, Beşiktaş'taki çatışmada Halk TV muhabiri Barış Yarkadaş canlı yayın sırasında yaralandı. Şişli'de EPA foto muhabiri Sedat Suna bacağından yaralandı.

    Sol Gazetesi muhabiri Elif Örnek de polisin saldırısında başından yara aldı. Sol Gazetesi muhabiri Emin Şentürk ise plastik mermiyle yaralandı. Haber portalı Duruş Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Güneş ayağından darp edildi.

    Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ozan Güzelce polisin fırlattığı gaz kapsülüyle sağ el bileğinden yaralandı.

    Mücadele Birliği Dergisi muhabiri Yusuf Ali Gümüşlü kolundan, Yurt Gazetesi yazarı Hakan Gülseven ise burnundan yaralandı. Şişli'de bir apartmanın giriş kapısında görüntü almaya çalışan gazetecilere TOMA'dan su sıkıldı. Gazeteciler sıkılan suyla ıslanırken, kameralar da zarar gördü."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın Konseyi de, polisin tutumunu kınayarak, "İstanbul'da tüm yolları kapatarak yaşamı kilitleyen, koskoca metropolü 'yasak şehir' haline getiren anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Dünyanın her yerinde olaylara rağmen kutlanan 1 Mayıs kutlamalarının ülkemizde çatışmalara neden olması demokrasi ayıbıdır, hak ihlalidir, üstelik Anayasa'da güvence altına alınan demokratik hakların engellenmesidir" görüşünü ortaya koydu.

    Her iki gazeteci örgütü de, "Kent sokaklarını savaş alanına çeviren, gazetecilerin görev yapmaların engelleyen, yaralanmalarına neden olan polis şiddetini kınıyor, sorumlulardan hesap sorulmasını istiyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow