hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteci sordu, İstanbul Valisi Twitter hesabını düzeltti

    Gazeteci sordu, İstanbul Valisi Twitter hesabını düzeltti
    expand

    İstanbul Valiliği'nden Merkez Valiliği'ne atanan Hüseyin Avni Mutlu Malatya Valiliği'nden İstanbul Valiliği'ne atanan Vasip Şahin'e görevini teslim etti. Ancak bir gazeteci yeni İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Twitter hesabında halen Malatya Valisi yazdığını, bir güncelleme gerektiğini hatırlatınca Vali Mutlu araya girip gazetecileri göstererek "Bunlar böyle" diyerek güldü. Daha sonra, Vali Şahin'in Twitter hesabında "İstanbul Valisi" diye düzenleme yaptığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Valiliği'nden Merkez Valiliği'ne atanan Hüseyin Avni Mutlu Valilik binasında düzenlenen törenle görevini yeni Vali Vasip Şahin'e teslim etti.

    Vali Mutlu, Yeni İstanbul Valisi Vasip Şahin'i kapıda karşıladı. Karşılamada resmi tören yapılmadı.

    Yeni Vali kendisine karşılayan Valilik personeliyle tek tek tokalaştı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'ın eşlik ettiği Şahin, Hüseyin Avni Mutlu'yla birlikte valilik makamına geçti. İmzaların atılmasından sonra Vali Mutlu şehrin sembolik mührünü yeni vali Şahin'e teslim etti.

    Vali Mutlu: "Bunlar böyle..."

    Güldüren gönderme

    Devir teslim töreninde Vali Mutlu, "mührü " yeni Vali Şahin'e teslim ettikten sonra soru almayacaklarını söyleyip gazetecileri dışarı davet etti.

    Ancak bir gazeteci yeni İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Twitter Hesabında halen Malatya Valisi yazdığını bir güncelleme gerektiğini hatırlatınca Vali Mutlu araya girip gazetecileri göstererek "Bunlar böyle " diyerek güldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter hesabının güncellemeye ihtiyaç duyduğunu kabul eden Şahin, "Şimdi imzayı attıktan sonra ancak Twitter hesabını düzenleyelim" dedi.

    Vali Vasip Şahin'in daha sonra Twitter hesabında "İstanbul Valisi" diye düzenleme yaptığı görüldü.

    İstanbul'un en önemli sorunu

    İstanbul'un en önemli sorunun ne olduğu soruna Şahin, "Belki benim en büyük sorun diye gördüğüm şeyler, çözülmüş olabilir. Yoluna girmiş olabilir. Haksızlık etmek istemem kimseye. Onun için arkadaşlarımla bir değerlendirme yapalım" yanıtını verdi.

    Vali Mutlu: "Şükranlarımı ifade ediyorum"

    "Bu güzel şehre ve güzel şehrin insanlarına hizmet etme fırsatı biz fani kula nasip oldu" diyen Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Önce rabbime bir kez daha şükrediyorum. Her zaman bizlere kutsal vatan görevine, onurlu valilik hizmetlerini tevdi etmiş, güven duymuş devlet makamlarımıza, Cumhurbaşkanlığımız, Başbakanlığımız, Bakanlığımız, bu makamlardaki devlet büyüklerimiz başta olmak üzere, bu emaneti bizim şahsımıza tevdi etmiş olan milletimize şükranlarımı ifade ediyorum."

    Hüseyin Avni Mutlu'nun unutulmaz tweetleri

    "Mirasla ayrılıyorum"

    Mutlu konuşmasının devamında, "Şahsımın ve ailemin ömrü boyunca taşıyacağı ve vefatımızdan sonra da çocuklarımız ve arkamızdan gelecekler tarafından taşınacak olan en büyük mirasımız bu sosyal mirastır. Bu mirasa sahip olmak ve bu mirasla İstanbul'dan ayrılıyor olmak, bahtiyarlıkların en büyüğüdür" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Hamdolsun bahtiyarım"

    "Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar ifadelerinin yanına, 'Hamdolsun bahtiyarım' diye bir kez daha eklemek istiyorum" diyen Mutlu, "Elbette ki, gönül bu manada İstanbul ve İstanbul ile ilgili söylenecek çok sözü ihtiva ediyor. Yüreğimizde İstanbul sevgisi saatlerce konuşabileceğimiz kadar derindir. İstanbul'dan, makamdan bu şekilde ayrılırken, gönlümde İstanbul'la ilgili dua, niyaz daim olacaktır. İstanbullumuza, İstanbullularımıza dua ediyoruz. Hususen çok kıymetli meslektaşım, çok mümtaz devlet adamı, bu güne kadar görev yapmış olduğu mülki idare amirliklerinde her zaman üstün vasıflarını, yetenekleriniz, dirayetini, basiretini göstermiş kıymetli bir kardeşime, Sayın Vasfi Şahin Bey'e bu görevi burada devrediyor, emanet ediyor, teslim ediyor olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Mutlu'dan şarkılı veda
     
    "Hakkınızı helal edin"

    Vali Mutlu şöyle devam etti:

    "Kıymetli Valim, bir kez daha bu güzel görev sizlere hayırlar getirsin. Güzel İstanbulumuz'a inşallah bereketler getirsin. Huzur içerisinde, güzellikler içerisinde, bu güzel şehrin geleceğini daha da güzelleştirmenizi temenni ediyorum. Bir kez daha, güzel İstanbullumuza, gönüllerimize, gönül tahtımıza, dualarımıza, hoş geldiniz diyorum. Baş göz üstüne geldiniz diyorum. Sizi İstanbul inşallah en güzel şekilde kucaklayacak ve sizlerle birlikte güzel günlere yürüyecek.

    Sizinle bu dualarımı paylaşırken, özellikle sizinle birlikte mesai yapacak olan bütün kıymetli mesai arkadaşlarına da buradan şükranlarımı ifade ediyorum. Çünkü bu güzel şehir de onlarla birlikte 4 yıl, 4 ay görev yaptık.  Bütün değerli mesai arkadaşlarımı, kamu bürokrasisi başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımızı, farklı sektörlerin çok değerli temsilcilerini, aziz İstanbulluları da bu mesaimizde daima yanımızda olup, bizi destekledikleri, bizim yanımızda oldukları için de gönülden selamlıyorum. Bütün İstanbullulara dualarımı ve gönülden, samimi selamlarımı paylaşıyorum. Hepinize allahaısmarladık diyorum. Hakkınızı helal edin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çılgın Henry'den "Ateşli Tavşan'a siyasetçilerin yasak aşkları

    Vali Şahin'in konuşması

    İstanbul'un yeni Valisi Vasip Şahin ise görevi devralırken, "Bu kutlu görevi gerçekten mesleğin başından beri tanımakla takip etmekle onur duyduğum, bahtiyar olduğum meslek büyüğüm Sayın Hüseyin Avni Mutlu'dan devir alıyor olmak benim için övünç kaynağı olmuştur" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

    "İstanbul'a gönlüyle ve gönül derinliğiyle birlikte hizmet etti. En iyisini yaptı. İnşallah onun taşımış olduğu bu bayrağı daha yükseklere çıkarmak, onun hizmet yarışının bir adım ötesine hizmet taşımak bizim en önemli vazifemiz olacaktır. İstanbul maddi ve manevi boyutuyla her vatan evladının olduğu gibi benim de ideallerimde, benim de rüyalarımda bir aziz şehirdir, bir kutlu beldedir. Buraya hizmet ediyor olmak benim içinde bir onurdur.

    Burada hizmet ederken yasaların çizmiş olduğu görev ve sorumluluklar çerçevesinde insanımızı merkeze alan çalışma anlayışlıyla çalışma arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Sayın Valimizin başlatmış olduğu güzel projeleri bizler de devam ettireceğiz, yenilerini ekleyeceğiz. İnşallah İstanbul en iyi hizmetleri hak ettiği hizmetleri alır.

    İnsanımız İstanbullular daha mutlu yaşarlar. İstanbul'da insanımızın, İstanbulluların huzur ve esenlikler içerisinde yaşamaları bizim için en önemli vazife kriteri olacaktır. İnşallah bunu birlikte başarmaya çalışacağız. Ben sayın valimize teşekkür ederken, ailesiyle birlikte akrabalarıyla birlikte, mutlu günler,  mutlu yıllar diliyorum. İnşallah vatanımızın ülkemizin kendisine çok daha fazla ihtiyacı vardır, inşallah onu yine hizmet ederken yine takip edeceğiz. Yine gurur duyacağız. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow