hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazetecilerden protestoyu haber yapmamalarını istedi

    Gazetecilerden protestoyu haber yapmamalarını istedi
    expand

    Bursa'da 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, sendika üyesi eğitimciler tarafından okul müdürlerinin ataması nedeniyle alkışlanarak protesto edildi. Eylemle ilgili değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, basın mensuplarından protestoya yer vermemelerini isteyerek, "Oradaki karmaşa, alkışlama sizin için çok daha fazla haber değeri taşıyor. Ama şu açılışı ön plana alıp onları haberlerinizde daha az yer verseniz, hatta hiç yer vermezseniz bu memlekete güzel bir hizmet etmiş olursunuz. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum. Bilinçli medya, bilinçli habercilik adına" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni eğitim yılının başlaması ile Bursa'da 570 bin öğrenci 30 bin öğretmen ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılının açılış töreni Yunus Emre İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törene Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Bedreddin Yıldırım, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Yıldırım İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe müdürleri, sendikalar ve veliler katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarına geçildi. 

    Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın konuşmak için kürsüye çıktığı sırada Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesi üyeleri protokol alanında ayağa kalkarak protestoya başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya'nın istifasını isteyen sendika üyeleri "Müdür soykırımına hayır", 'Tetikçiler istifa', 'Siyasi kadrolara hayır" diye bağırdılar. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya, konuşmasını kısa keserek yerine oturmak zorunda kaldı. Bunun üzerine prtosetsocular eylemlerini platform önüne geçerek sürdürdüler.

    Eylemlere devam edeceğiz

    Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, önce müdürlerden özür dilemeden törenin yapılamayacağını ve bundan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm etkinliklerini protesto edeceklerini söyledi. Türkoğlu, okul kurumlarının parti kurumlarına dönüştürüldüğünü öne sürerek, müdür ve öğretmen kıyımına son verilmesini istedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, yeni atanan müdürlerin bazı okullarda ders programının bile hazırlayamadığını ve okulların açılamadığını belirterek, görevden almaların devam ettiğini, 282 okul müdürünün görev yerlerine nasıl gidecekleri dahi düşünülmeden dağıtıldığını kaydetti. 

    Platformun önünde yapılan protestonun ardından okul bahçesinden ayrılan eğitimcilere bir velinin tepki göstermesi üzerine yaşanan arbede polis tarafından engellendi. Sendika üyeleri daha sonra okuldan ayrıldı. 

    "Bakanlığımız sistemden ayıklamakla doğru bir şey yapmış"

    Okul bahçesinde devam eden törenlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, çocukların gülerek okula koştuğu bir günün zehir edildiğini söyledi. "Burayı eylem alanına çevirenlerin inşallah eğitimci olmadığını düşünüyorum" diyen Kurt, "Eğitimci sıfatını kullanan insanların böyle bir düşünce içerisinde olması mümkün değil. Bu sıfat ile okullarda bulunuyorlarsa demek ki bakanlığımız arkadaşlarımızı sistemden ayıklayarak doğru bir şey yapmış. Her şey devam ediyor. Bunlar doğum sancısı. Hoşgörünün, demokrasinin, insan haklarının, birbirimizi hazmetmenin geliştirilmesi için bunlar yaşanacak. Değişim gerçekleşecek, Değişim sancısız olmaz. Her şey yolunda. Daha güzel olacak. Bakanlığımız tam hızıyla çalışıyor. Değerlendirmeleri protesto etmelerini anlayamıyorum. Bakanlığımız müdür değerlendirmelerini bütün halkımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize açtı. Demokratikleşmenin ilk adımı yeterli değil tabi ki. Seneye daha güzel olacak. Daha güzel değerlendirme kriteri gelecek. Hatalar düzeltilince de daha güzel olacak. Ama şunu yapmamak lazım. Asıl olan müdürlük değil, öğretmenlik, eğitimciliktir. Ben bir eğitimciyim okuldan geldim. 18 senelik öğretmenlik hayatımda böyle bir olay görmedim. Öğrencileri huzursuz edecek bir olaya şahit olmadım. Onların eğitimci olmadığını dışarıdan sızdığını temenni ediyorum" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Açılışı ön plana alıp protestoya yer vermeyin"

    Sınıfları gezen Müsteşar Yardımcısı Kurt daha sonra basın mensuplarını bir sınıfa çağırarak haber değeri olmayan bir açıklama yapacağını söyledi. Kurt, tatsız bir olay yaşandığını belirterek şunları söyledi:
    "Ben siz değerli basın mensuplarından bir şey rica ediyorum. Belki söylediklerimin sizin için bir haber değeri yok. Oradaki karmaşa, alkışlama sizin için çok daha fazla haber değeri taşıyor. Ama şu açılışı ön plana alıp onları haberlerinizde daha az yer verseniz. Hatta hiç yer vermezseniz bu memlekete güzel bir hizmet etmiş olursunuz. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum. Bilinçli medya, bilinçli habercilik adına." 
    Kurt, protestocular için de yasalarda karşılığı neyse onun uygulanacağını kaydetti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, bütün açıklamaların Müsteşar Yardımcısı tarafından yapıldığını belirterek, konuyla ilgili soruları cevaplamadı.

    Sabıkalı kadın, dairesine gizlice girdiği erkeğe "tecavüz" etti!

    "Öcalan 5 yılı aşmadan serbest kalır"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow