hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazi Mahallesi ve Beyoğlu'nda olaylar çıktı

    Gazi Mahallesi ve Beyoğlunda olaylar çıktı
    expand

    İstanbul Beyoğlu'nda Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden yüzleri maskeli bir grup, çöp konteynerleriyle yola barikat kurdu. Polise havai fişek ve molotof kokteyli atan grup, bir aracı da ateşe verdi. Gazi Mahallesi'ndeki eylemde ise bir belediye otobüsü yakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinde Dolapdere'deki Hacıahmet Mahallesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup çevreye havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı.

    Çöp konteynerleriyle yola barikat kuran göstericiler bir aracı da ateşe verdi.

    Kobani'de IŞİD bayrağı

    Eylemciler, olay yerine gelen polislerin kullandığı zırhlı araca da molotof kokteyli attı.

    Bunun üzerine, polis ekipleri gruba boyalı plastik mermi ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Grup, polisin üzerine havai fişek atarak ara sokaklara kaçtı.

    Abdullah Öcalan tarih verdi

    Esenyurt'ta akaryakıt istasyonunu ateşe verildi

    Esenyurt'ta da yol kapatarak eylem yapan bir grup, akaryakıt istasyonunu ateşe verdi. Olay, saat 00.00 sıralarında meydana geldi. Doğan Araslı Caddesi üzerinde yolu kapatarak gösteri yapan grup, çevreye molotof kokteylleri atmaya başladı. Grup, yol kenarındaki akaryakıt istasyonunu da ateşe verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alev alev yanan benzin istasyonunu bir vatandaş cep telefonu ile görüntüledi. Videoda, olayı kaydeden vatandaşın o anları heyecanlı bir şekilde anlattığı duyuluyor. Grubun taş atması üzerine, vatandaş görüntü çekmeye son veriyor.  İtfaiye, olaylar nedeniyle uzun süre yangına müdahale edemedi.     

    Okmeydanı da gergindi

    Okmeydanı'nda da Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için yolu trafiğe kapatan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

    Beyoğlu Okmeydanı'nda, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup saat 23.00 sıralarında Şark Kahvesi Mevki'nde yolu trafiğe kapattı. Yola kurulan barikatları ateşe veren gruptakiler polise, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı.

    Polis ekiplerinin dağılın uyarılarını dikkate almayan gruba biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan eylemciler, ara sokaklardan da polise molotofkokteyli, taş ve bilye attı. 

    Bağcılar'da polise ateş açıldı

    Bağcılar'da da bir grup yoldan geçen halk otobüsünü taşladı. Maddi hasar oluşan otobüs, polis merkezi önüne çekildi.

    Bağcılar Evren Mahallesi Ceylan Sokak'ta toplanarak slogan atan bir gruba, bölgede önlem alan çevik kuvvet ekipleri, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Bu sırada gruptan polisin bulunduğu alana ateş açılması sonucu, bir çevik kuvvet polisi ayağından yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaralı polis, meslektaşları tarafından Bağcılar Tekden Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalesinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralı polisin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Gazi Mahallesi'nde de eylem

    Gazi Mahallesi'nde de, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan gruptan bazı kişiler bir belediye otobüsünü ateşe verdi.

    İsmetpaşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü.

    Belediye otobüsü yakıldı

    Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler Esentepe Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki bir belediye otobüsünü ateşe verdi.

    YPG'den IŞİD'e karşı intihar eylemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alev alev yanan otobüste patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, çelik yeleklerini giydi.

    Yanan otobüse ilk müdahaleyi olay yerine gelen TOMA aracı yaptı. Yangın, daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ancak araç kullanılamaz hale geldi.

    HDP'den sokağa çıkın çağrısı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow