hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökçek'le kürtaj polemiğine girdi, hayatı karardı!

    Gökçekle kürtaj polemiğine girdi, hayatı karardı
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in bir kadına yazdığı 'Sen çok mu kürtaj yaptırdın?' tweet'ine tepki tweet'i yazan Hanoğlu, 700 liralık tazminata mahkûm oldu; ceza davası sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Twitter üzerinden bir kadın kullanıcıya hakaret ettiği iddiası ile 2013’de “edepsizsinmelihgokcek” etiketiyle açılan hesaba “Tamam Melih Gökçek edepsizdir, Ankara’nın yarısından fazlası buna şahit zaten, yetmez mi” mesajı atan Eyüp Hanoğlu’nun başına gelmeyen kalmadı. Hanoğlu aleyhine Gökçek tarafından hem tazminat, hem de ceza davası açıldı. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP ’li Umut Oran, soru önergesi vererek Hanoğlu’nun yaşadıklarını Adalet Bakanı’na sordu.

    "Özür dilemem, o dilesin"

    Gökçek’e hakaret ettiği gerekçesiyle 700 liralık tazminat cezasına mahkûm edilen Hanoğlu, geçen gün Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ceza davasında hâkim karşısına çıktı. Mahkeme karar vermek için duruşmayı 26 Mayıs tarihine ertelendi. Hanoğlu, 26 Mayıs’ta görülecek davadan ceza alırsa 2 yıl hapse mahkûm olacak, Twitter hesabı ile mail adresi kapatılacak, bilgisayarına da el konulacak.

    Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, hakkında açılan davalar nedeniyle geçen Aralık ayında işini kaybettiğini belirten Hanoğlu, şunları söyledi:

    “Davalar nedeniyle başıma gelmeyen kalmadı. 11 Aralık’ta Hollanda’da pasaportumu kaybettim. Türk Konsolosluğu pasaport vermediği için Avusturya’ya kaçak yollardan dönmek zorunda kaldım. Başka bir ülkeye giremediğim için işimi kaybettim ve Avusturya devlet kurumlarıyla ilişkilerim sekteye uğradı. Ocak ayında Avusturya Bregenz Türk Konsolosluğu’ndan aldığım geçici pasaportla İstanbul ’a geldim ancak Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınarak geceyi nezarette geçirdim.”

    Eyüp Hanoğlu, ayrıca “700 liralık tazminat cezasına mahkûm edildim. Bu tutarı ödemeyeceğim. Gökçek’ten özür dilemem, asıl özür dilemesi gereken Gökçek’tir” dedi. Hanoğlu, Gökçek’in attığı mesajın hakaret içerdiğini de iddia ederek, “Asıl Gökçek’in attığı ‘Sen çok mu kürtaj yaptırdın? Bu kadar bağırmanın nedeni bu mu?’ şeklindeki mesaj hakarettir. Melih Gökçek’in bir kadına karşı kullandığı bu sözler kamu görevi ile ne kadar uyuşuyor?” diye konuştu.

    Melih Gökçek Macaristan heyetine neden katıldı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow