hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölde kaybolan gençten acı haber

    Gölde kaybolan gençten acı haber
    expand

    Bursa'nın Orhangazi ilçesinde önceki gece yarısı deniz bisikleti ile İznik Gölü'ne açıldıktan sonra kaybolan 2 gençten Kadir Baki Mutlu’nun (22) cesedi bulundu. Diğer kayıp Murat Şeker’i (21) arama çalışmaları sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orhangazi'de yaşayan Murat Şeker, Kadir Baki Mutlu, Çetin Özdemir (22), Hasan Yesin (21) ve Samet Dönmez (25) önceki gece saat 23.00 sıralarında, yanlarına kola ve çerez alarak İznik Gölü'nün Orhangazi Sahil Şeri'ndeki Çamlık Piknik Alanı'na gittiler.

    Burada bir süre sohbet edip şakalaşan gençlerlerden Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu, göl kenarında bulunan ve kilitli olan deniz bisikletlerinden birini, kilidi kırıp alarak göle açılmak istedi. Yanlarına diğer arkadaşlarını da alan gençler bir süre gölde gezinti yaptı. Yüzme bilmeyen Kadir Baki Mutlu ve Murat Şeker inmek istediklerini söyleyen üç arkadaşını sahile bıraktıktan sonra göle tekrar açıldılar.

    Çetin Özdemir, Hasan Yesin ve Samet Dönmez, aradan iki saat geçmesine rağmen cep telefonu ile ulaşamadıkları arkadaşlarının geri dönmemesi üzerine, polis ve jandarmaya haber verdiler.

    Gece saat 02.00 sıralarında göl kenarına gelen polis ve jandarma ekipleri, sahilde ve gölde arama çalışması başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı helikopter ile Yalova Deniz Polisi su altı arama ekipleri de destek verdiği çalışmalardan bir sonuç elde edilemedi. Arama çalışmalarına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Çalışmalara Ankara’dan Jandarma Özel Arama Kurtarma ekibi de katıldı.

    Arama çalışmaları devam ederken bugün öğle saatlerinde Kadir Baki Mutlu’nun cesedi göle açıldıkları yerin 1,5 kilometre uzağında bulundu. Arama kurtarma ekipleri tarafından gölden çıkarılan ceset hastane morguna kaldırıldı.

    Kayıp diğer genç Murat Şeker’in bulunması için bölgedeki arama çalışmaları sürdürülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow