hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gül'e darbe girişimini biz engelledik"

    Güle darbe girişimini biz engelledik
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yanı sıra gölge başbakanlık ve genel başkanlık yapmak istediğini iddia ederek, "Gül'e yapılan hak gaspını ve darbe girişimini Anayasa Mahkemesi'ne giderek biz engelledik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çıray, yazılı olarak yaptığı açıklamada, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

    Çıray, Erdoğan'ın Köşk'e çıkıp hem Cumhurbaşkanı, hem de gölge başbakan ve genel başkan olmak istediğini belirterek; "Yani, yeni başbakanın iplerini eline almak istiyor. Otoriter rejimlere özgü olan tek adam zihniyetiyle Türkiye'ye 'Şef' olmak istiyor, 'Efendi' olmak istiyor. Bu nedenle önünde en önemli engellerden biri olarak gördüğü Gül'ün önünü dün de kesmeye çalıştı bugün de çalışıyor. CHP'yi ikide bir Anayasa Mahkemesi'ne gitmekle eleştirenlerin dikkatine sunuyorum: CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrat tutumu olmasaydı Erdoğan, Gül'e 27 Nisan bildirisiyle yapılamayanı yapmıştı. Bir kanunla Abdullah Gül'ün tekrar Cumhurbaşkanı seçilme hakkını elinden almıştı. Gül'e yapılan hak gaspını ve darbe girişimini Anayasa Mahkemesi'ne giderek biz engelledik. Her fırsatta askeri vesayetten ve darbeden söz etmeyi seven Erdoğan'ın '27 Nisan darbe değildir' demesinin sırrı budur işte" diye konuştu.

    "AKP'ye dönüp bakın"

    Konuşmasında bazı basın organlarını eleştiren Çıray şunları kaydetti:

    "İktidara yakın medyanın CHP'nin iç işleri ve kurultayı konusunda iyi niyetli olmayan yorumlar yaptığını vurgulayan Aytun Çıray, CHP demokrat bir partidir. Parti içi demokrasi her dönemde CHP'de konuşulur, tartışılır. Siz asıl, önümüzdeki dönemlerde AKP'ye dönüp bakın."

    Bankalar bu işlemlerden ücret alamayacak

    "Onurunu zedelediler"

    Aytun Çıray, Abdullah Gül'ün son dönemdeki açıklamalarını değerlendirerek şöyle konuştu:

    "Abdullah Gül, AKP kurucusu olarak partinin başına yeniden gelmek için sahaya ineceğininin işaretleri var. Gördüğümüz kadarıyla Abdullah Gül, gelişmelerden memnun değil. Partiye hizmet edeceğini söylüyor. Gazeteciler soruyor, 'Partiye üye olacak mısınız?' diye. O ne diyor? Ben bu partinin kurucusuyum. Bu sözler, iyi anlayanlar gayet net mesajlar içeriyor. Bu arada Bülent Arınç'ı unutmayalım. Eminim, tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Ne yazık ki Bülent Arınç'ın ağlamaları yabana gitti. Onurunu zedelediler."

    "Heykele basan askere soruşturma" iddiası

    "AKP troykası çatladı..."

    Aytun Çıray, son olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Bir ömür verdiği mücadelenin meyvesi olan AKP, jöleli 'yeni yetmeler'e teslim edildi. Erdoğan yukarı çıkıp kendini kurtarırken, üç dönem kuralına takılan 73 milletvekili, ilk heyecan geçince, nasıl kapının önüne bırakıldıklarını yakında anlayacaklar. Onlar da bu adaletsizliğe isyan edecekler. Kısaca, AKP Troykası çatladı. Gül ve Arınç başladıkları yere döndüler. Diğerleri dümeni ranta doğru kırdılar. Merhum Erbakan'ın ruhu bunları rahat bırakmıyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow