hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürsel Tekin: "Hatasız kul olmaz Orhan abi"

    Gürsel Tekin: Hatasız kul olmaz Orhan abi
    expand

    CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, basın mensuplarına Gümüşsuyu Park Bosphorus Hotel'de iftar yemeği verdi. İftarda gündemle ilgili soruları yanıtlayan Tekin'e, Başbakan Erdoğan'ın düzenlediği seçim vizyonu toplantısına katılan sanatçılara yönelik tepkiler soruldu. Tekin, "Hatasız kul olmaz. Orhan abiye buradan söyleyelim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürsel Tekin, CHP olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimini sadece kendilerinin değil, tüm Türkiye'nin, AK Parti'ye oy verenlerin de seçimi olarak gördüklerini belirterek, "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'de 30 yıllık siyasal yaşamımda çok sayıda siyasi partiyle mücadele ettik ama hiçbirimiz bizi ötekileştirecek, ayrıştıracak, korkutacak bir iktidarla karşı karşıya gelmiş değildik" diye konuştu.

    Recep Tayyip Erdoğan'ın sloganının "Yeni Türkiye Projesi" olduğunu hatırlatan Tekin, "Biz de 'Yeni Türkiye' karşısında 'Kurtul Türkiye' diyeceğiz" dedi.

    Yeni bir Türkiye'ye gerçekten ihtiyaç olduğunu belirten Tekin, evrensel hukuk, demokrasi, özgürlük, insan hakları, basın özgürlüğü konularında az da olsa sağlanmış kazanımların AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı süresinde neredeyse tamamen rafa kalktığını söyledi.

    Tekin, liderleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çalışmaları olduğunu belirterek, "Ekmeleddin İhsanoğlu'na CHP olarak demokrasi, özgürlük, insan hakları ve Türkiye'nin geleceği açısından çok ciddi katkı sunmak istiyoruz. CHP örgütleri bu konuda hazır" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 ve 25 Aralık 2013'te başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına da değinen ve Tekin, şunları söyledi:

    "Fezlekelere baktığınızda, bakanların ve bakan çocuklarının, belli iş adamlarının, organize olarak Türkiye'yi nasıl soyduklarının fotoğrafları ve belgeleri var. Eğer iktidarın iddia ettiği gibi bu bir tuzak ve iftira ise yapılması gereken ivedilikle komisyon kurup, aklanmaktır. Dosyalar şimdi tekrar niye gönderildi? 3 ay parlamentoda, 'oldu olmadı, gitti gitmedi, geldi gelmedi', 3 ay sonra bir komisyon oluşabildi. Oluştuktan sonra 'pardon, dosyalarda eksik olmuş, tekrar iade edeceğiz'. Size dosyaların tamamını gönderebiliriz. Bu, şu demektir; 17 Aralık da 25 Aralık da doğrudur, bu operasyon ve dosyaların içeriğinin ne kadar ciddi olduğunun en son kanıtı bu dosyaları iade etmektir."

    Tekin, "İhsanoğlu'na Alevilerin oy vereceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu da "Demokrasi, özgürlük en çok Alevilere lazım. Ayrıştırılmış ve ötekileştirilmiş bir toplum. Türkiye'de çok ağır bedel ödeyen kesimdir Aleviler. Bütün bunların ilacı olacak. Alevi seçmenler duyarlı seçmendir. Göreceksiniz, en çok desteği Alevi seçmenden alacak" şeklinde yanıtladı.

    Su sorunuyla ilgili soru üzerine Tekin, "2008'de konunun uzmanları, 10 yıl içinde ülkenin en önemli sorunlarından birinin su sorunu olabileceğini söylemişti. Şimdi gerçekten görüyoruz, su sorunu ciddi bir mesele haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bütün bu uyarılara rağmen İstanbul'da su havzalarının nasıl tahrip edildiğini, ortadan kaldırıldığını göreceksiniz" dedi.

    Tekin, bonzai ile ilgili soruya da şöyle yanıt verdi:

    "İstanbul, İzmir, Ankara ve Urfa'da bonzainin yaygın olduğunu öğrendik ve bunun üzerine soru önergesi verdik. 3,5 aydır sorumuza hala cevap verilmiş değil. Bilye atan çocuğu görüyor, bütün okulların önündeki bonzai lanetini hala gözaltına almış değiller."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow