hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürsel Tekin: Seçimde güç birliği yapalım

    Gürsel Tekin: Seçimde güç birliği yapalım
    expand

    DİSK işçileriyle sohbet eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bu ülkede 2 milyon köleleştirilmiş insan var. Sizin gibi örgütlü insanlara da tahammül edilmediği için bunlar sürekli bertaraf ediliyor. Bütün bunları aşmanın bir tek yolu var. 2015 yılındaki seçimde bir güç birliği yapalım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'CHP Yurtdışı Birlikleri Toplantısı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt vermedi.

    Aynı toplantıya katılan ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan önce salondan çıkan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kapıda bekleyen grevdeki DİSK işçileriyle sohbet etti.

    İşçilerin destek çağrılarına yanıt veren Tekin, "Bu ülkede 2 milyon köleleştirilmiş insan var. Sizin gibi örgütlü insanlara da tahammül edilmediği için bunlar sürekli bertaraf ediliyor. Bütün bunları aşmanın bir tek yolu var. 2015 yılındaki seçimde bir güç birliği yapalım" dedi.

    Ceberrut uygulamalardan şikayet edenlerin iktidara oy vermesi halinde ellerinin bağlanacağını söyleyen Tekin, "Herkes bir Yunanistan örneğini gösteriyor. 11 nüfuslu bir Yunanistan'da 4 milyon örgütlü insan var. Maalesef 76 milyon nüfuslu Türkiye'de 500 bin insan var. O 500 bine baktığın zaman da sizin muaf tutarak söylüyorum. Geri kalan 'dik dur, soy bizi diyen' sendikalar. Bu sendikalarla bu mücadele elbette olmaz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow