hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güvenlik önlemleri vatandaşı isyan ettirdi

    Güvenlik önlemleri vatandaşı isyan ettirdi
    expand

    1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemleri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kimi vatandaşlar iş yerilerine gidemezken, bazıları ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle yürümeyi tercih etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Taksim'e ve Taksim'e çıkan yollara kurulan barikatlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

    Güvenlik önlemleri vatandaşı isyan ettirdi (video)
    1 Mayıs gaz altında (video)

    Hastaneye gidenler yürümek zorunda kaldı

    Büyükdere Caddesi girişine kurulan polis bariyerleri nedeniyle hastaneye ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis ekiplerinin vatandaşlara izin vermemesi nedeniyle vatandaşlar alternatif yollara yönlendirildi. Bazı vatandaşlar ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle yürümeyi tercih etti.

    Metrobüs, tramvay ilerlemedi vatandaşlar tepki gösterdi

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki kısıtlama vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar işlerine gidemezken bazıları evlerine geri döneceklerini söyledi.

    Metrobüsün Beylikdüzü'den Cevizlibağ'a kadar gitmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

    Mecidiyeköy istikametine ve Anadolu yakasına gitmek isteyenlerin Cevizlibağ durağında inmek zorunda kalmaları otobüslerde yoğunluğa neden oldu. Metrobüsten inen yolcuların bazıları uygulamaya tepki gösterdi.

    Bazı yolcular işlerine geç kaldıklarını belirtirken, bazı yolcular işe gitmeyerek evlerine geri döneceklerini söylediler.  Metrobüs girişindeki güvenlik görevlileri ise araçların Mecidiyeköy yönüne gitmediği konusunda uyarılarda bulundu. Otobüslerdeki yoğunluk nedeniyle uzun süre durakta beklemek zorunda kalan bazı vatandaşlarsa yapılan uygulamanın yersiz olduğunu ifade etti. Sirkeci yönüne giden tramvayın Topkapı'ya kadar gitmesi de tepkiye neden oldu. Cevizlibağ durağında tramvaya binmek için turnikeden geçen yolcularla güvenlik görevlileri arasında kısa süreli gerginlikler de yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polise satrançlı tepki

    Taksim Meydanı'na çıkan noktalardan birisi olan Divan Kavşağı'nda hareketli dakikalar yaşandı.

    İşine gitmek isteyen otel görevlileri, rezervasyon yaptırdıkları otele girmek isteyen turistler, evine gitmek isteyen vatandaşlar hatta basın mensupları kapatılan geçiş noktalarında sıkıntılı anlar yaşadılar.
    Polis otel çalışanlarını çalıştıkları otelden bir görevlinin kendilerini tanıdığını beyan etmesi koşulu ile içeri aldı. Turistler de bu noktalarda, kendilerini otel görevlilerinin karşılamasını bekledi. Uluslararası bir satranç turnuvasına katılmak için gelen Türkiye Üniversiteler Şampiyonu Süleyman Demirel Üniversitesi Satranç Takımı  kalacakları otele gitmekte zorluk yaşayınca satranç takımlarını yere açarak tepki gösterdiler. Daha sonra  polis amiri iki polisi refekatçi olarak görevlendirerek takımın kalacakları otele girmesine izin verdi. Otellerinden ayrılmak isteyen turistlerde kontrol noktalarındaki yoğunluk yüzünden sıkıntı yaşadılar. Otel görevlileri turistlerin valizlerini barikatlardan aşırarak diğer tarafa geçirmek zorunda kaldılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyayı sallayan 1 Mayıs caps'leri

    Beşiktaş'tan Canlı Yayın - Polis müdahalesi

    İstanbul'dan "1 Mayıs" manzaraları... 

    Dakika dakika İstanbul'da 1 Mayıs 

    Polisten 1 Mayıs selfie'si

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow