hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari' de sokağa çıkma yasağı bitti

    Hakkari de sokağa çıkma yasağı bitti
    expand

    Hakkari'de iki aşiret arasında yaşanan kavga nedeniyle valiliğin aldığı sokağa çıkma yasağı bugün de devam etmişti. Hayalet kent Hakkari'de nöbetçi eczane ve fırın dışında açık işyeri de bulunmuyordu. Sokağa çıkma yasağı bu akşam 23.00 itibariyle kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari'de 4 gün önce 4 gencin tartışması sonrası aşiret kavgasına dönüşen olaylarda dün akşam kan aktı. Akşam saatlerinde Pinyanişi aşiretine mensup bir kişinin evini basan Ertoşi aşireti mensuplarının 1 kişiyi öldürmesi, 3 kişiyi de yaralaması üzerine Hakkari Valiliği kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bugün de devam eden sokağa çıkma yasağı saat 23:00'den sonra kaldırıldı.

    İftar sigarası TRT'yi yaktı

    Hakkari kent merkezinde Cuma günü saat 23.00 sıralarında Bulvar Caddesi'nde 4 genç arasında belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüdü. Gençler arasında başlayan kavgaya, bağlı oldukları Ertoşi ve Pinyanişi aşiretlerinin diğer fertleri de katıldı. Taraflar birbirlerine taş ve sopalarla saldırırken, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Çevredeki birçok iş yeri ve araç zarar gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri, zaman zaman gaz bombası ve tazyikli su kullanarak kavga edenleri ayırmaya çalıştı.

    Hakkari' de sokağa çıkma yasağı sürüyor

    Yasak sona erdi

    Hayalet kent Hakkari'de yasak bu akşam 23.00 itibariyle sona erdi. Emniyet müdürlüğünde yapılan toplantı sonrası alınan karar, yapılan anonslarla halka da bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    OLAYIN GEÇMİŞİ
    Kavga ikinci gün daha da büyüdü


    Cuma günkü kavganın ardından Cumartesi gününe sakin başlayan Hakkari, iftardan sonra yeniden karıştı. Bulvar Caddesi'nde bir araya gelen çoğunluğu genç onlarca kişi taş, sopa ve sandalyeler ile kavga edip kent merkezini yine savaş alanına çevirdi. Çok sayıda zırhlı polis aracı çarşı merkezine sevk edilirken, polis kavga eden grupları ayırmak için yine tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Her iki aşiret mensubunun karşı karşıya geldiği sırada esnaf kepenk kapatırken zaman zaman silah sesleri duyuldu.


    Okan Bayülgen'den Gazze tweeti: Politikanıza sokayım!


    Üçüncü gün kan aktı

    Dün akşam saatlerinde ise kan aktı. Saat 16.30 sıralarında ellerinde sopa ve bıçaklarla toplanan Ertoşi ve Pinyanişi aşireti mensupları, Bulvar ve Cumhuriyet caddeleri üzerinde karşılaştı. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, BDP'liler ve her iki aşiretin liderlerinin araya girmesiyle kavga önlendi. Şehir merkezinden ayrılan bir grup Ertoşi aşireti mensubu, saat 19.00 sıralarında silahlarla Bağlar Mahallesi'ndeki Pinyanişi Aşireti mensubu Mustafa Er'in evini bastı. Silahlı saldırıda Mustafa Er hayatını kaybederken, adı öğrenilemeyen oğlu ve 2 kişi yaralandı. Mustafa Er, Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından gece saatlerinde Bağlar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Mustafa Er'in oğlu ile aynı olayda yaralanan 2 kişinin tedavileri ise Hakkari ve Van'da sürüyor.

    Sokağa çıkma yasağı

    Gerginliğin doruk noktasına ulaştığı kentte geniş güvenlik önlemi alınırken, Valilik de olayların büyümesi üzerine kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kentteki güvenlik önlemlerine asker de destek verirken, sokağa çıkma yasağı bugün de devam etti. Resmi kurumların kapalı olduğu kentte, nöbetçi eczane ve fırın dışında açık işyeri de bulunmuyor. Bu arada memur ve işçiler de bugün işbaşı yapmadı.

    Çukurca'da eczane ve fırın tahrip edildi

    Hakkari kent merkezinde 3 gün boyunca olaylar devam ederken, Hakkari'nin ırak sınırında bulunan Cukurca İlçesi'nde ise aşiret mensuplarına ait olduğu belirtilen bir fırınla, bir eczaneye dün zarar verildi. Van'dan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne giden Pinyanişi aşiretine mensup kişilerin bulunduğu bir aracın, Hakkari- Van karoyolu üzerinde bulunan Ertoşi aşiretine mensup kişiler tarafınan Kırıkdağ Köyü'nde durdurulup içindekilerin dövüldükleri iddia edildi. Bunun üzerine Çukurca'daki Pinyanişi aşiretine mensup kişilerin Ertoşi aşiretine mensup kişilere ait fırın ve eczaneye zarar verdikleri ileri sürüldü.

    Bu arada Hakkari'de 4 gündür süren olaylarla ilgili şu ana kadar herhangi bir gözaltı olmazken, Hakkari Valiliği'nin gün içerisinde yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari Valiliği'nden açıklama

    Hakkari Valiliği, kentte 4 gündür süren olaylarla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Operasyonlarda 2 adet kalaşnikof, 2 adet pompalı silah ve bunlara ait mermiler de ele geçirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow