hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'de polis yaptı, belediye mühürledi!

    Hakkaride polis yaptı, belediye mühürledi
    expand

    Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nün kentin Merzan Mahallesi'nde kuracağı Polis Noktası inşaatı, Hakkari Belediyesi tarafından imar planına uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kent merkezinde Yurt-Kur binası ile Hatice Avcı Koleji arasındaki yola Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Noktası kurulmak üzere çalışma başlatılıp beton atıldı.

    Hakkari Belediyesi ekipleri, imar planına uygun olmadığı gerekçesiyle inşaatı mühürledi.

    Bu gelişme üzerine Emniyet Müdürlüğü, daha önce ekiplerin aynı bölgede araçlarla uygulama yaptığını, şimdi seyyar kulübede bu hizmetin yapılacağını belirterek söz konusu yere yeniden beton döktü.

    Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, buraya seyyar bir araç yerleştireceklerini, aracın gerekirse başka bölgelere de taşınabileceğin söyledi.

    Holoğlu, "Orada belediyenin imar planını etkileyecek bir durum söz konusu değil. Orada herhangi bir kontrol noktasını yapmamız söz konusu değil" dedi.

    Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi de mahallenin ortasına kurulacak seyyar noktanın imara aykırı olduğunu söyledi.

    Çiftçi, "Biz buradan geçen yolu imara açarak aktifleştirdik. Emniyet daha önce orada uygulama yapıyordu. Ancak bize buraya bir uygulama noktası kurulacağı yönünde başvuruları olmadı. Bugün ekiplerimiz orada tutanak tutup çalışmayı durdurdular. Ancak buna rağmen çalışmayı sürdürmeye devam ederse mahkemeye başvuracağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow