hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haluk Koç'tan Erdoğan'a sert ifadelerle "yüzleşme" eleştirisi

    Haluk Koçtan Erdoğana sert ifadelerle yüzleşme eleştirisi
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırılmasına ilişkin, "Bu tertip kimlerin talimatı ile devreye sokuluyor?" diye sordu. Koç, Başbakan Erdoğan'ın "Sivas ile Maraş ile yüzleştik" sözlerini de çok sert ifadelerle eleştirdi. Koç, "Hangi yüzleşme bu? Sivas sanıkları davası zaman aşımından düştüğü anda, 'hayırlı olsun' derken mi yüzleştin? Maraş anmalarını yasaklayarak mı, 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın bağrı yanık anasını meydanlarda yuhalatarak mı yüzleştin?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Koç, ilk olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ifadeye çağrılmasına değindi. Kılıçdaroğlu'nun bir mitingdeki konuşması nedeniyle ifadeye çağrılmış olabileceğini dile getiren Koç, anayasaya ve yasalara aykırı olan bu çağrının, Kılıçdaroğlu'nu itibarsızlaştırmaya dönük olduğunu söyledi.

    Savcıya yönelik sert eleştirilerde bulunan Koç, şunları söyledi:

    "Bu kişi doğrudan sayın Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırarak hukukun tüm temel kurallarını hiçe sayıyor. Yine bu kişi, hükümetten, AKP'den yana tavır sergilemekten çekinmemiş. Bu tertip kimlerin talimatı ile devreye sokuluyor? Varlığını siyasi biat edebiyatı ile garantiye almış sehven savcı olabilmiş bir kişi bu cesareti nereden almaktadır? Cüretkar ve küstah ifadelerle cevap verebilmektedir. Bu girişim, özel yetkili savcı kepazeliğinden sonra, yargı vesayetinin, majestelerinin savcısı uygulamasına bir örnek gösterilebilir. Bu durum Hüseyin Çelik tarafından eleştirilmiştir. Anacak bu yeterli değil. Yakından takipçisi olacağız. Şikayetçi olan kişinin 17 Aralık sürecinin baş aktörlerinden birisi olduğu söyleniyor. Yani şu 'paraları sıfırla' talimatını zor algılayarak gereğini yapmaya çalışan mahdum kişi. Zor algılayıp ailece bu süreci çalıştıran kişi. Şikayet eden bu. Tam bu dönemin adamı. Bülent Tezcan HSYK'ya suç duyurusunda bulundu. Mutlaka bir disiplin boyutu olmalı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koç, "İktidar yerel seçimler sonucunda sandıkta aklandı düşüncesiyle, şımarıklıkıyla çeşitli siyasi eylemleri devreye sokmaya başladı. AKP, yüzde 43,2'lik bir oy oranı hırsı ile aklı izanını aşacak şekilde ülkenin tek gündem belirleyicisi gayretini arkasındaki medya desteği ile sürdürüyor" dedi.

    "Hırsız mahkemeye kadı olmuş, millet adalet bekliyor"

    Koç, "Nasrettin Hoca fıkralarına gidiyoruz. 'Hırsız mahkemeye kadı olmuş, millet adalet bekliyor.' Başka diyecek söz kalmadı" dedi.

    "İyi ki, 'Ey Alman Cumhurbaşkanı senin de kasetin var' dememiş"

    Almanya Cumhurbaşkanının eleştirilerine değinen Koç, benzer eleştirileri Türkiye'de kendilerinin de yaptıklarını ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın tepkisini ise, "Eleştiri kültürünü taşıyamayan bir otoriter yönetim heveslisinin çıkışları, akla ziyan sözleridir" diye değerlendirdi. Koç, "Çok şükür ki Recep Tayyip Erdoğan, 'Ey Alman cumhurbaşkanı senin de kasetin var. Yakında açıklanır' diye bir tehditte bulunmamış. Daha bu aşamaya gelmemiş. Çünkü her tartıştığı kurumla ilgili bir kasetin olduğunu perde arkasından ifade eden bir kimlik Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın Alevilere ilişkin sözlerine sert eleştiri

    Başbakan Erdoğan'ın Alevilere ilişkin sözlerini "iç dünyasını ele veren, kafasındaki saplantılarla orantılı kabul edilemez düşünceler" diye değerlendiren Koç, "Ateist Aleviler, Ali'siz Alevilik... Yıllardır kafasında canlandırdığı, ayrımcı dışlayıcı nefret söylemi içeren çirkin ifadelerdir" dedi. Koç, şunları söyledi:

    "Sivas ile Maraş ile yüzleştik' diyebilecek kadar yüzsüzleşmiştir. Hangi yüzleşme bu? Sivas sanıkları davası zaman aşımından düştüğü anda, 'hayırlı olsun' derken mi yüzleştin? Maraş anmalarını yasaklayarak mı yüzleştin? 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın bağrı yanık anasını meydanlarda yuhalatarak mı yüzleştin? Nasıl bir yüzsüzlük bu? Yüzleşebilmek için önce yüz, yürek lazım. Tertemiz bir adam olmak lazım. Senin anladığın dilde delikanlı olmak lazım. Binlerce koruma eşliğinde dolaşabilen, en yakın çevresinden bile korkan kendine güveni kalmamış birinin, tarihle yüzleşme resti çekmesi inandırıcı değil. Sen Cumhurbaşkanı hesapları içerisindesin. Cumhurbaşkanlığı seçimleri başkanlık sistemine geçiş gibi tüm stratejik ittifak planları, süreç olarak tarif ettikleri bu olayların içinde yer alıyor. Başka konularda aslan, kaplan. Bu konulara gelince enseyi karart sus konuşma. Pazarlık mı var? Senin askerin kaçırılıyor. Açık tehditler, şantaj yapılıyor. Çıt yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koç, Taksim'de 1 Mayıs kutlaması tartışmalarına ilişkin de Gezi olaylarının korkusu, diktatörün uykusunu kaçırıyor. Meselenin özü bu" dedi.

    1 Mayıs kutlamaları için sağduyu çağrısında bulunan Koç,"Emniyet teşkilatının gözünü karartmış, üst yöneticiler tarafından kendilerine verilecek kanunsuz şiddet uygulama emirleri karşısında dikkatli ve duyarlı davranmaları gerekmektedir. Kendilerine mutlaka baskı yapılacak. Orantısız şiddet uygulamaları için kanunsuz emirler verilecek. Çok titiz duyarlı ve dikkatli davranmaları gerekmektedir. Her türlü provokasyonlara karşı dikkatli olunmalı. Taksim konusunda AKP'nin korkuları ve çelişkileri ortada" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısırdaki olaylara da değinen Koç, "İdamlar yöntem değildir. Siyasette idamlar olamaz. Uygulayan ülkeye barış getirmez. Başka kargaşalara neden olur. İç işlerine karışmak için değil barış ve istikrarı için söylüyoruz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow