hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamzaçebi'den Davutoğlu'na: "Efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor"

    Hamzaçebiden Davutoğluna: Efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun atama ile gelmiş biri olduğunu belirterek "O nedenle efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. Efendisine şükran duyguları içerisinde. Onun bulaşmış olduğu bütün yolsuzlukları ört bas etmeyi kendine ana görevi sayıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamzaçebi, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Hamzaçebi, “Davutoğlu, bilgisini, uzmanlığını, birikimini, siyasi mücadele, halkın mücadele alanında değil de yolsuzlukları örtme alanında kullanıyor. Buna şaşırmıyorum. Çünkü atama ile gelmiş birisi. Eskiden kontenjan senatörleri vardı, kendisi kontenjan başbakanı. O nedenle efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. Efendisine  şükran duyguları içerisinde. Onun bulaşmış olduğu bütün yolsuzlukları ört bas etmeyi kendine ana görevi sayıyor. Böyle bir kişiye aydın, entellektüel dersek bu kelimelere yazık etmiş oluruz" dedi.


    Hamzaçebi, "Davutoğlu Gezi hareketini de hükümete karşı darbe teşebbüsü olarak tanımlıyor. Bu çağdaşlıktan uzak, özgürlük karşıtı bir tutumdur. Davutoğlu özgürlük karşıtı bir Başbakan. Davutoğlu'ndan demokrat ve özgürlükçü bir başbakan olmaz. O, efendisinin kendisine çizmiş olduğu, belirlemiş olduğu siyaset alanı içerisinde 'Davut Harikalar Diyarı'nda gibi bir başbakanlık yapıyor" dedi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin bir soruya Hamzaçebi, tezkerenin henüz Meclise gelmediğini söyledi. 

    Yeni bir içeriğe sahip olacağının ifade edildiğini belirten Hamzaçebi, "IŞİD bir terör örgütü olarak tanımlanacak mı bunu bilmiyoruz. Tezkere geldiğinde bunu daha iyi değerlendirme imkanı olacak. Türkiye bölge ülkesi. Suriye ve Irak'a komşu ülkeyiz. Yüzyıllarca beraber yaşayacağız. Karadan askeri hareketin bir parçası olarak harekete kalkıştığı zaman bunun gelecek dönemlerde bölge siyasetine  etkisi olumsuz olacaktır. Koalisyon gidecek ama Türkiye bu ülkelerle yaşamaya devam edecektir. Ama Türkiye gelişmelere seyirci kalamaz ama askeri harekat, işin olmaması gereken boyutudur. Bunun dışında hangi destekler verilebilirse Türkiye elbette bu desteği uluslararası koalisyona vermelidir" dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow