hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hanefi Avcı karşılamasında izdiham

    Hanefi Avcı karşılamasında izdiham
    expand

    Cezaevinden çıkan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bugün annesi ve kardeşlerinin yaşadığı Gaziantep'e geldi. Havaalanında, annesi, kardeşleri ve akrabaları tarafından büyük coşkuyla karşılanan ve onlarca araç konvoyu ile evine giden Hanefi Avcı, "Bir takım sıkıntılar çekeceğiz ama sonucunun iyi olacağı kanaatindeyim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım etmek suçundan 15 yıl 4 ay hapis cezası alan ancak Anayasa Mahkemesi'nin hakkında ihlal kararı ve ardından Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından tahliye kararı verilince geçen cuma günü cezaevinden çıkan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bugün annesi ve kardeşlerinin yaşadığı Gaziantep'e geldi.

    Havaalanında, annesi, kardeşleri ve akrabaları tarafından büyük coşkuyla karşılanan ve onlarca araç konvoyu ile evine giden Hanefi Avcı, "Bir takım sıkıntılar çekeceğiz ama sonucunun iyi olacağı kanaatindeyim" dedi.

    4 yıldır Silivri Cezaevi'nde kalan Hanefi Avcı, geçen cuma günü verilen karar ile tahliye edildi.

    Hafta sonunu İstanbul'da geçiren Avcı, akşam saatlerinde kardeşi Bahri Avcı ile birlikte Gaziantep'e geldi.

    Aslen Kahramanmaraşlı olan ama tüm ailesi ve akrabaları Gaziantep'te yaşayan Avcı'nın tahliyesinin ardından kente geleceğini öğrenen yakınları havaalanına akın etti.

    Bayraklarla beklediler

    Avcı'nın kente gelişi öncesi annesi Emine Avcı, erkek kardeşleri Nevzat ve Şahin Avcı ile kız kardeşleri Ayşe Tekin, Meryem Öztoprak ve Fadime Avcı'nın da aralarında olduğu yüzlerce yakını ile Kahramanmaraş'taki akrabaları Gaziantep Havaalanı'na akın etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saatler önce geldikleri havaalanında Avcı'yı bekleyen yakınları ellerinde Türk bayrakları sallayıp, üzerinde 'Hoşgeldin Hanefi Avcı' yazılı fotoğraflarını taşıdı. Yakınlarının yardımıyla evinden çıkarak havaalanına gelen anne Emine Avcı, Hanefi Avcı'yı 5 yıldır görmediğini ve haksız yere cezaevine konulduğunu düşündüğü oğluna kavuşacağı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

    Büyük coşku

    Akşam saatlerinde uçaktan inen Avcı, havaalanı yolcu çıkışında kendisini bekleyenler tarafından coşkuyla karşılandı. Davul zurna eşliğinde kendisini karşılayan kalabalığı selamlayan Hanefi Avcı, annesi Emine ve kardeşlerine sarılarak hasret giderdi. Bu sırada Avcı'nın bazı yakınlarının baygınlık geçirdiği görüldü, kendisine dokunmak isteyenler arasında kısa süreli izdiham yaşandı.

    "Çok şükür dönüp geldik"

    Havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hanefi Avcı, coşkulu karşılama karşısında mahcup olduğunu ifade ederek, "Bu kadar büyük bir karşılama olacağını düşünmüyordum. Çok şaşırdım ve mahcup oldum, buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Cezaevinden çıkıp yeniden ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Avcı, gelecekten umutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Bu devlet hizmeti zaman zaman bir şeyler yapar ödül alırsınız, terfi edersiniz, zaman zaman madalya verirler, bazen de 'gel cezaevinde yat' derler. Ama ikisi de hizmettir. Ülkeye faydalı olmuşsam ne ala. Ben şahsen faydalı olduğum kanaatindeyim. Biz iyi niyetle hareket ettik, iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştık. Bazen böyle olur, kaderdir. Bu ülke için nice insanlar şehit olmuştur, yaralananlar da vardır ama cezaevinde yatmakta vardır. Çok şükür tekrar döndük geldik ailemize, akrabalarımıza kavuştuk. Bundan dolayı mutluyum. Bir takım sıkıntılar çekeceğiz ama sonucun iyi olacağı kanaatindeyim. İnşallah iyi olacak. Geleceğe ilişkin henüz plan yapmadım, cezaevinden yeni çıktık önümüzü görelim, sonrası için Allah kerimdir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun araç konvoyu

    Avcı, açıklamasının ardından havaalanından çıkarken onlarca yakını tarafından sarılarak kutlandı. Kendisine gösterilen ilgiden dolayı mutul olan ve 'Adalet avcısı görev başına' sloganları atılan Avcı'nın bazı yakınlarının elini öptüğü, bazılarının ise cep telefonlarıyla birlikte fotoğraf çektirdiği görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avcı, havaalanından kendisini karşılamaya gelen yakınlarının oluşturduğu uzun araç konvoyu ile annesi Emine Avcı'nın Deniz Mahallesi'ndeki evine hareket etti. Yolculuk sırasında konvoyda bulunan araç sürücülerinin korna çaldığı, üzerine Hanefi Avcı'nın fotoğraflarının yapıştırdığı bazı araçlarda da 'Hoşgeldin Hanefi Avcı' yazıldığı görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow