hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşim Kılıç'a Bekir Bozdağ da sert çıktı!

    Haşim Kılıça Bekir Bozdağ da sert çıktı
    expand

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hükümete yönelik eleştirilerine bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Başkan'ın konuşması siyasi değil hukuki olmalıydı. Hukuk devletinde bu yaklaşım asla kabul edilemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

    "Siyasi polemiklerle dolu konuşma olduğu, başkanın mahkeme kararlarına dönük eleştiriler kişiselleştirdiği anlaşılmaktadır. Başkanın konuşması hukuki olmak zorunda. Yaptığı konuşma siyasidir. Baştan sona siyasi polemiklerle doludur. Gündemdeki bütün konuları siyasi aktör gibi cevaplandırmıştır. Siyasi polemikleri AYM Başkanı değil siyasi partilerin temsilcileri yapmalıdır.

    Muhalefet  partileri AYM yetkimizi gasp etti diye alınmaz umarım. Mahkemeler kararları ile konuşur. Mahkemenin  veya başkanın kararlarını savunması kararlardaki zayıflığı ortadan kaldırmaz. Mahkeme kararları eleştirilemez kutsal metinler değildir.

    “Niyet okuma yetkisi yoktur”

    AYM Başkanı, Anayasaya, kanuna, hukuka bağlı hareketle mükelleftir. Niyet okuma görev ve yetkisi yoktur. Niyet okuyor ve insanları itham ediyorsa objektif ve tarafsız hukuk ilkelerine göre karar verilip verilmediği sorgulanır.

    AYM Başkanı, konuşmasında AYM’nin yasamanın, yürütmenin yargının üzerinde olduğunu ifade ile "Biz vatandaşların sorunlarını çözmek için hazırız" mesajı vererek,  çok güçlü bir alternatif bir iktidar olarak gösteriyor. AYM’nin veya başkanın yasama, yürütme ve yargı üzerinde vesayet organı gibi hareket etme hak ve yetkisi yoktur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kılıç siyasi bir aktör gibi konuştu. Misafire saygılı hitapla mükellefsiniz"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow