hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasip Kaplan hükümeti bir kez daha uyardı

    Hasip Kaplan hükümeti bir kez daha uyardı
    expand

    HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Çözüm süreci' yol taslağının hükümette olduğunu belirterek, "Bu gemi su alırsa hepimiz batarız. Bir taraf batar bir taraf kurtulur yok. Ya hep beraber batarız ya hep beraber kaybederiz. Ya hep beraber kazanırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'nin Şırnak İl Kongresi'ne katılan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Çözüm süreci'nin yol taslağını Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda hükümetin önüne koyduğunu söyledi. Kaplan, bu taslağı 'Barışın haritası', 'Çözümün haritası' olarak nitelendirirken 77 milyon insanın eşit yurttaşlık hukuku ve Türkiye'nin demokrasisini bire bir ilgilendirdiğini söyledi. Kaplan, şöyle konuştu:

    "Bu taslak hükümetin son şansıdır. Son şans, son tarih 15 Şubat-15 Mart. Buradan hükümete çağrıda bulunuyorum. Artık barışın oyalamanın seçim hesaplarının yapmanın zamanı geçti. Ben Hz Nuh gemisiyle sözüme başladım bunu bilerek söyledim. Bu gemi su alırsa hepimiz batarız; 'Bir taraf batar bir taraf kurtulur' yok. Ya hep batarız; beraber kaybederiz. Ya hep beraber kazanırız."

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu projenin başında olduğunu ifade eden HDP Milletvekili Hasip Kaplan, şöyle devam etti:

    "Sayın Davutoğlu ve kabinesine de sesleniyorum. Meclis ve yasal güvence şart olmak üzere sizleri şeffaflığa davet ediyoruz. Sizleri bu süreci birlikte hızlı bir şekilde götürmeye davet ediyoruz. Sizlerden rica ediyorum. Bu çatışma dilini bırakınız. Partimize yönelik linç kampanyası size fayda sağlamaz. Partimize yönelik tahrik, tehdit inanın Ak Parti'ye zarar verir. Çünkü HDP halkın vicdanıdır. Türkü,, Kürdü, Çerkez', Arabı, Süryani, Müslümanı, Alevisi ile tüm yaşayan milletlerin sesiyle herkesin temsilcidir. Türkiye de yaşayan halkların tek temsilcisidir ve seçimlere tek başına giderecektir."

    Üçüncü gözü sağlayacağız

    Kaplan, seçim barajının makul düzeye indirilmesini isterken HDP'nin hazır olduğu seçimlere eşit şartlarda girmek istediklerini dile getirdi. Kaplan, şöyle konuştu:

    "Çözüm süreci' ile ilgili çabalarımızı yapıyoruz. Komisyonlar mecliste kurulacak. Öcalan'ın söylediği o yol haritasındaki demokratikleşme ile ilgili komisyonların hepsi mecliste kurulacak. Bizlerde dahil olacağız. Üçüncü göz, gözlemci heyetlerin oluşturulmasını sağlayacağız. Bir daha öyle 99'da Şemdinli'den gelen barış guruplarını içeri atıp 20 sene ceza vereceksiniz. Habur'dan gelen, Şırnak'a gelen barış grupları içeri girdiğinde 20 sene ceza vereceksiniz. Ondan sonrada bir şey olmamış gibi davranacaksınız, yok bundan sonra her şey yasal mevzuatı meclisten geçecek. Habur'dan bir tek gerilla gelecekse yasal gelecek. O geçtiği zaman siz o gerillayı hapse atamayacaksınız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow