hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasip Kaplan'dan Cumhurbaşkanı Gül'e "Twitter'dan silerim" tehdidi

    Hasip Kaplandan Cumhurbaşkanı Güle Twitterdan silerim tehdidi
    expand

    BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, internetle ilgili düzenlemeye gelişmiş ülkelerin gösterdiği tepkinin de ortada olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı bunu veto etmezse Twitter'dan sileceğim ve kendisini takip etmeyeceğim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni "demokratikleşme paketi"ni değerlendirdi.

    Hasip Kaplan, paketteki tek olumlu maddenin, özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması olduğunu ifade etti.

    Gizli dinlemelere değinen Kaplan, hukuk dışı dinlemelerin yüzde 80'ninin "önleyici dinleme" adı altında yapıldığını ileri sürdü. Kaplan, tasarıda "önleyici dinlemelerin kaldırılacak" denilmediği sürece, bu dinlemelerin devam edeceğini savundu.

    Soruşturma izinleri ile ilgili düzenlemeye de tepki gösteren Kaplan, "TİB Başkanı için Bakan izin verecek, kolluk için Bakan izin verecek, generaller için Milli Savunma Bakanlığı, MİT için Başbakan izin verecek... Bu demokrasi değil totaliter rejimdir. Seçilmişler istenildiği gibi tutuklanacak, ağır cezada yargılanacak ama atanmışlar Bakan efendilerin keyfiyle soruşturulabilecek" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun tutuklulukla ilgili konuya da değinen Kaplan, yalnızca uzun tutukluluğa değil uzun yargılamaya da sınır getirilmesi gerektiğine işaret etti. 

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşan internetle ilgili düzenlemenin anımsatılması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne kadar özgürlükçü olduğunu göreceğiz. Gelişmiş ülkelerin, dünyanın bu konudaki tepkileri de ortada. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bunu veto etmesi gerektiğini düşünüyorum. Veto etmezse Twitter'dan sileceğim ve kendisini takip etmeyeceğim" diye konuştu.

    Kaplan ayrıca, BDP olarak kendilerinin de bir paket hazırladığını belirterek, "30 Mart'ta, halkımızla beraber, bu iktidarı paketleme paketini çıkarmış olacağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow