hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasret’i yaralayan eski kocası Yakup Kara tutuklandı

    Hasret’i yaralayan eski kocası Yakup Kara tutuklandı
    expand

    Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan eşi Yakup Kara’nın yargılandığı davada kadınların itirazı sonucunda tutuklama kararı çıktı. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu da adliye önünde eylemdeydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce defalarca şiddete maruz kalan Hasret Kara, eşi Yakup Kara tarafından 43 yerinden tornavidayla yaralanmıştı. Aldığı ölümcül darbelere rağmen Hasret Kara'nın eşi serbest bırakılmış bu karşı yapılan itirazlar da reddedilmişti.

    26 Ağustos Salı günü Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu İstanbul Anadolu Adliyesi’nin önünde bir basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulundu. Ve Yakup Kara'nın serbest bırakılmasına itiraz ettikleri dilekçeyi Hasret adına tekrar savcıya verdiler. İtiraz dilekçesine yanıt gecikmedi. Mahkeme, Hasret Kara’yı öldürmeye teşebbüs eden ve tutuksuz yargılanan Yakup Kara’nın tutuklanmasına karar verdi. Yakup Kara tutuklu yargılanacak, Hasret Kara ise devletin ''kadın sığınma evine yerleştirme'' teklifini henüz kabul etmedi. 

    Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, yaptığı açıklamada “Bu kararı aldırmak için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmamız utanç verici. Ancak bu durum bize gösteriyor ki koruma kararını ciddiyetle uygulamak için, karakolların görevini yapması, mahkemelerin potansiyel katilleri bırakmaması için ortalığı ayağa kaldırmak gerekiyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Annesi ile koruma polisini öldüren sanığın duruşmasında olay

    Kadın cinayetinde "sadakatsizlik" cezada indirim nedeni

    Üvey kızını boğdu, üzerine beton döktü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow