hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP, Başbakan Erdoğan'ı kınadı

    HDP, Başbakan Erdoğanı kınadı
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, HDP'nin Meclis'te olmaması gerektiğini söylediğini savunarak, "Sürekli olarak sandığa saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen bir Başbakan'ın, sandık sonuçlarını yok sayma çabası demokrasi açısından son derece tehlikeli bir yönelimdir. Başbakan'ın bu ifadelerini kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Tekirdağ mitinginde HDP'nin Meclis'te olmaması gerektiğini söylediği savunuldu.

    Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesinde demokrasiden, özgürlüklerden ve yeni Türkiye'den söz ettiği anımsatılan açıklamada, "Başbakan, eski Türkiye'yi yeni Türkiye olarak pazarlamaya çalışıyor. Erdoğan'ın vizyonunda ve zihninde yeni ve demokratik bir Türkiye değil, eski Türkiye var. Başbakan Erdoğan, adeta Yargıtay Başsavcısı rolüne soyunmuş, parti yasaklamaya, kapatmaya hevesleniyor" denildi.

    Açıklamada, HDP'nin Meclis'te olmaması gerektiğini söylemenin, halk iradesine saygısızlık örneği olduğu öne sürülerek, "Başbakan'ın dile getirdiği, HDP'nin Kongresi'nde bayrak asılmadığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Bu iddiasını ispat edemezse kendisini müfteri ilan edeceğiz. Sürekli olarak sandığa saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen bir Başbakan'ın, sandık sonuçlarını yok sayma çabası demokrasi açısından son derece tehlikeli bir yönelimdir. Başbakan'ın bu ifadelerini kınıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerginlik siyaseti ile kendi oylarını koruma çabasını nafile çaba olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow