hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'li Altan Tan: "Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar"

    HDPli Altan Tan: Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar
    expand

    HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin seçim bildirgesini önce okuduğunu söyleyip ardından reddetmesiyle ilgili, "Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar. Bir Cumhurbaşkanı'nın bu kadar, pervasızca bir parti lideri gibi davranması doğru değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şu an engelli yardımı alan ve engellilere bakmakla yükümü olan kişilere, aldıkları yardımlarla ilgili ciddi bir kısıtlama hazırlığı olduğunu duyduklarını belirtti.

    Hak etmeyen kişilerin bu yardımı aldığı gerekçesiyle bu kararların alınmasının söz konusu olduğunu ifade eden Tan, "Ancak ilgililer gerekli tespitleri yapmalı. Bu gerekçe gösterilerek, camianın yüzde seksenini mağdur etmek hiçbir şekilde tasvip edilemez. Engellilerle ilgili verilen hakları lütfen geri almayın ve daha fazla imkanı verin" diye konuştu.

    Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı iki farklı açıklamayla ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusu üzerine, Tan, şunları söyledi:

    "Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar. Bu çabuk şaştı, 5 saatte şaştı. Söyledikleri çok açık ve seçik. Bu Erdoğan için belki de bir ilk. İnşallah aklı selim hakim olur. Bu gidişat, gidişat değil. Bir Cumhurbaşkanı'nın bu kadar pervasızca bir parti lideri gibi davranması doğru değil. 'Ben Anayasayı, yönetmelikleri dinlemiyorum" dersen biz de dinlemezsek, bu ülke yönetilemez."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tan, bir başka soru üzerine, siyasi sebeplerle Türkiye dışında kalan herkesin dönmesi gerektiğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ben bizzat okudum"

    Erdoğan'dan yeni açıklama: "Ben öyle bir şey demedim"

    Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na seçim beyyannamesi tepkisi: "Aciz misin?"

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow