hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollande konuştu, İlber Ortaylı fenalaştı!

    Hollande konuştu, İlber Ortaylı fenalaştı
    expand

    Resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen 'Bilim ve Yüksek Öğretim Alanında İşbirliği' konulu konferansta katıldı. Hollande'ın konuşması sırasında İlber Ortaylı fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Ortaylı'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydın Doğan Konferans Salonu'nda düzenlenen ve başta Galatasaray Üniversitesi öğrencileri olmak üzere, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Sanatçı Candan Ertekin, İşadamı İnan Kıraç, Kemal Derviş, Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı gibi isimlerin katıldığı konferansta Hollande bir konuşma yaptı.

    Hollande'ın konuşması sırasında İlber Ortaylı fenalaştı. İlk müdahale salonda bulunan bir doktor tarafından yapıldığı öğrenilen Ortaylı daha sonra salondan çıkartıldı. Temiz hava alması için yürüyerek balkona çıkan İlber Ortaylı, burada yanında bulunanlara "İlaç içtim, tansiyonum düştü galiba" dedi.

    İlk müdahalesi konferans salonunda bulunan bir doktor tarafından yapılan ünlü tarihçi Ortaylı salon dışına çıkartıldı. Konferansın  kalan bölümünü izleyemeyen Ortaylı, başka bir salona geçerek burada bir müddet dinlendi.

    Konferansın ardından Hollande Üniversitenin Rektürlük binasından ayrıldı. Ortaylı için üniversiteye ambulans çağrıldı. Sedyeyle ambulansa taşınan Ortaylı'nın  sağlık görevlileriyle konuştuğu görüldü. İlber Ortaylı buradan ambulansla hastaneye götürülürken, hangi hastaneye gittiği hakkında basın mensuplarına bilgi verilmedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollande daha sonra konuşmasına devam etti.

    Hollande konuşmasının ardından sanatçı Candan Erçetin'e Hollande tarafından 'Kültür ve Sanat Nişanı' takdim etti. Konferansın ardından Hollande, Rektör Ethem Tolga ve beraberindekilerle birlikte tekrar yürüyerek Rektörlük binasına geçtiler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow