hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırtına deniz ve hava ulaşımını etkiledi!

    Fırtına deniz ve hava ulaşımını etkiledi
    expand

    İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsü İşletmesi'nin (BUDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Şiddetli fırtına uçak seferlerini de etkiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 15.00'de Kadıköy-Yenikapı-Armutlu-Armutlu-Bursa deniz otobüsü seferi yapılamadı.

    Saat 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma ve 18.40'taki Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri ile yarın 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi de iptal edildi.

    İstanbul'da fırtına! İskele çöktü, yaralılar var!

    BUDO'dan da sefer iptalleri

    Bursa'da da hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

    Lodos nedeniyle İDO ve BUDO seferleri iptal edildi.

    Şiddetli lodos nedeniyle İDO'nun saat 15.00'teki Kadiköy-Yenikapi-Armutluk-Armutlu-Bursa, 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma, 18.40'taki Kadikoy-Yenikapı-Bursa ve yarın saat 07.30'daki Bandirma-Yenikapı- Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

    Bursa Deniz Otobüsü işletmesi de saat 17.00'deki Armutlu (İhlas)- Bursa (Mudanya), 15.30'daki İstanbul (Kabataş)- Armutlu (İhlas), aynı saatteki İstanbul (Kabataş)- Bursa (Mudanya) , saat 15.00'teki Bursa (Mudanya)- İstanbul (Kabataş) deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava ulaşımı da etkilendi

    Şiddetli fırtına uçak seferlerini de etkiledi. Yaklaşık saatte 70 Km hızla esen fırtına nedeniyle, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kısa pist olarak adlandırılan 05/23 pistini kullanamadıklarını belirten Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri kısa süreli gecikmeler yaşandığını söylediler.

    DHMİ yetkilileri iniş ve kalkışlarda Yeşilköy-Sefaköy istikametindeki 17/36 pistinin kullanıldığını belirterek, "Kısa pistte fırtına nedeniyle şiddetli yan rüzgar var. Bu nedenle Sefaköy istikametindeki sağ ve sol pistleri kullanıyoruz" dediler.

    Bu arada, fırtına nedeniyle havada yakıt kritiğine giren Hamburg, Frankfurt, Bakü, Düsseldorf, Atina ve Seul'den İstanbul'a gelen THY uçakları, Atatürk Havalimanı'na inemedi, başka havalimanlarına yönlendirildi.

    İzmir'den gelen 1 uçak da yoğunluk nedeniyle başka havalimanlarına yönlendirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow