hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İGDAŞ'tan Taksim'deki patlamayla ilgili açıklama

    İGDAŞtan Taksimdeki patlamayla ilgili açıklama
    expand

    Taksim'de dün yaşanan patlamayla ilgili olarak İGDAŞ'tan açıklama geldi. İGDAŞ'tan yapılan açıklamada "patlamanın doğalgazdan kaynaklanmış olabileceğine dair bir belirtiye rastlanmamıştır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İGDAŞ'dan, Taksim'deki patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, ihbar üzerine olay yerine giden ekiplerin yaptıkları ilk incelemede, iş yerinde bulunan 12 kilogramlık mutfak tüpünde gaz sızıntısı olduğunun tespit edildiği ve mutfak tüpünün itfaiye tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığı, patlamanın doğalgazdan kaynaklanmış olabileceğine dair bir belirtiye
    rastlanmadığı bildirildi.

    İGDAŞ'dan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Taksim Kazancı Yokuşu No: 50 adresindeki sanat atölyesinde bir patlama meydana geldiği hatırlatıldı. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na dün saat 16.23'te ihbar geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "İhbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, iş yerinde bulunan 12 kilogramlık mutfak tüpünde gaz sızıntısı olduğu tespit edilmiş ve mutfak tüpü itfaiye tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştır. Yapılan ayrıntılı incelemede, patlama sonrasında tavan sıvalarında çok fazla tahribat olmadığı, tahribatın zemin seviyesinde yoğunlaştığı, patlamanın merkezindeki 12 kilogramlık mutfak tüpündeki sızıntının olay sonrasında da devam ettiği tespit edilmiştir. Patlamanın doğalgazdan kaynaklanmış olabileceğine dair bir belirtiye rastlanmamıştır. Patlamayla ilgili kesin bilgiler, olayla ilgili yapılan adli incelemeler sonrası netlik kazanacaktır. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

    Vali Mutlu: Taksim'deki patlama tüp gaz patlaması

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sancaktepe'de katıldığı bir açılış çıkışında Taksim'deki patlama ve bir polisin şehit olduğu Maltepe'deki bıçaklı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

    Vali Mutlu Taksim'deki patlamayla ilgili olarak, "hepimizi üzen bir hadiseyi Beyoğlu'nda Kazancı Yokuşunda yaşadık. biri işyeri ve üst kattaki binalarla çevre binalarda vuku bulan ve ciddi tahribata sebebiyet veren bir patlama oldu. İlk etaptaki bulgularımız doğalgaz veya bir tüp gaz patlaması olabileceği şeklindeydi. Daha sonraki incelemelerde de bunun yüksek ihtimalle yüzde 99 ilgililerin bana verdiği bilgi tüp gaz patlaması olduğu şeklinde netleşti. Olayda yaralanan vatandaşlarımız vardı tek tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıydı. Yaralılarımızdan üç tanesi oldukça ağır, özellikle bir tanesi. Yanık tedavisi görüyorlar kendilerine de şifalar diliyorum. Ailelerini yakınlarına ve İstanbulumuza geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

    Patlamada evleri maddi hasar gören vatandaşlara yardım edildiğini söyleyen Vali Mutlu, "Büyükşehir belediyemiz bu konuyla ilgili 50 civarında aileyi misafir ettiler. Belediyemiz şu anda Beyoğlu belediyesiyle birlikte binaların sıkıntılarının giderilmesi konusunda bir çalışma gerçekleştiriyor. İmkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışacağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow