hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhsanoğlu'ndan Gaziantep'te "Kuvayımilliye ruhu" açıklaması

    İhsanoğlundan Gaziantepte Kuvayımilliye ruhu açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Kuvayımilliye ruhu ülkemizi ayakta tutan ruhtur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep'e gelen İhsanoğlu'nu havaalanında, CHP milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ ile vatandaşlar karşıladı.

    İhsanoğlu'na, eşi Füsun İhsanoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın eşlik etti.

    Seçim otobüsüyle şehir turu atan İhsanoğlu, güzergah boyunca vatandaşları selamladı.

    İhsanoğlu daha sonra adı Antep Savunması ile özdeşleşen ve Molla Mehmet olarak bilinen Karayılan'ın Şeyh Fethullah Camisi bahçesindeki kabrini ziyaret ederek dua etti.

    İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her zaman şehitlere minnettar olduğunu söyledi.

    Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, şöyle konuştu:

    "Kuvayımilliye ruhu ülkeyi ayakta tutan ruhtur. Bu vatan bugün bu şekilde duruyorsa, bağımsızsa ve başı eğik değil dikse, bayrağımız her yerde dalgalanıyorsa Molla Mehmet gibi şehitlerimiz sayesinde olmuştur. Türk milletinin tekrar şahlanması, güçlenmesi ve kaybettiği itibarı tekrar kazanması için böyle kahramanlara ihtiyacımız var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karayılan'ın akrabalarından Mehmet Atmalı ile bir süre görüşen İhsanoğlu, kendisine şiir okuyan gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

    İhsanoğlu ardından Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

    İhsanoğlu daha sonra bir otelde basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının huzur ve güvenle mümkün olacağını söyleyen İhsanoğlu, 2023 yılı hedefinin sloganda kalmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin istikrarlı kalkınmayı sürdürebilmesi gerektiğine dikkati çeken İhsanoğlu, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması huzur ve güvenle mümkündür. Bu istikrar sanayi, ticaret, çevre, enerji ve her konuda korunmalıdır. Sürdürülebilirliğin önünü kesen faktörler giderilmelidir" dedi.

    12'nci cumhurbaşkanının usul ve muhteva bakımından farklı şekilde belirleneceğini belirten İhsanoğlu, bir gazetecinin, "Kamuoyunda tanınmadığı ve siyasetin dışında olduğuna" dair eleştirileri hatırlatması üzerine İhsanoğlu, şunları kaydetti:

    "Kusura bakmayın yanlıştır. Türkiye'de uluslararası bir kuruluşun başı, akademisyen, diplomat ve devletin hizmetinde olan bir insan olarak yaptığım faaliyetleri vatandaş tanıyordur. Bu hikaye benim adaylığım ortaya çıktığı zaman ortaya atıldı. Bu gördüğünüz politikacılar siyasete girdiğinde tanınıyor muydu? Elbette hayır. Politikaya ilk girdiğim gün tanınırlığım yüzde 30'du. Bazı ölçmelerde daha yüksek ancak asgarisini alıyorum. 9 sene en büyük ikinci uluslararası kuruluşun genel sekreterliğini yaptım. Faaliyetlerim Türk ve uluslararası medyada yer aldı. Şu bir gerçek ki Türk halkı beni tanıyor, tanımayan da kalmadı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Saygı ve ekmek için varız"

    İhsanoğlu, seçim çalışmalarında kullandığı "Ekmek için İhsanoğlu" sloganına da açıklık getirdi.

    Kur'an, ekmek ve bayrağın kutsal olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, "Biz, 'ekmek Kur'an hakkı için' deriz. Bu kutsalları hatırlatmak istiyoruz. Bu manaların tekrar canlı ve diri şekilde varlığını sürdürmesini istiyoruz. Ekmek hem fiil hem isimdir. Fiil olarak sevgi ekmeliyiz. Düşmanlık, zıtlık, kötüleşme, ötekileştirme değil, sevgi ve saygı ekelim. Birbirimize tepeden kibirle bakmamalıyız. Saygı ve ekmek için varız. Ayrılık peşinde değiliz, birlik ekmeliyiz. Toplum daha ileri gitsin istiyoruz. Büyük Türkiye hedefi gerçekleşsin istiyoruz. Hayattaki mücadele ekmek paramızı kazanmaktan ibarettir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow