hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhsanoğlu'nun durumuna Müezzinoğlu'nu örnek gösterdi

    İhsanoğlunun durumuna Müezzinoğlunu örnek gösterdi
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emniyetteki 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin "Bu dalgalara heveslenmeyelim. Bir gün de bu dalgalar çarptığı yeri saptırır AKP'ye yönelirse AKP'nin 06.30'da toplanmayacağının garantisi var mıdır? 'Dün böyle oldu biz de bugün böyle yapıyoruz' derlerse bu ülke ne olacak?" dedi. Bahçeli, "Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan'da doğdu, eğitimini Türkiye'de yaptı, Edirne'den milletvekili oldu, şimdi sağlık bakanı. Kahire'de doğan niye cumhurbaşkanı olmasın?" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zonguldak'ın Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı'yı makamında ziyaret ederek bir süre basına kapalı görüşmesinin ardından belediye önünde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, cumhurbaşkanı seçiminin bir parti meselesi olmadığını, partilerin üstünde bir olay olduğunu söyledi.

    Türkiye'de bir ilk

    Bahçeli, Türkiye'de öfkenin kabardığını, gerilimin arttığını, kamplaşmanın etnik ve mezhep temelinde yoğunlaştığını savunarak "Sosyal hareketlilik bir başlarsa, kargaşa ortaya çıktığı zaman partilerden eser kalmaz, 'öyle ben delikanlıyım' diyenleri arasanız bulamazsanız. Bu gerçeği bilin. Onu için dikkatli olmak lazımdır" diye konuştu.

    Emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna değinen Bahçeli, şunları kaydetti: "İkinci dalga adında bir dalgayla seçimlere 5 gün kala, insanlar toplanıyor. Geçmişte silahlı kuvvetler için yapıldı, 4-4,5 yıl cezaevinde kalındı, arkasından 'Bu biraz yanlış oldu, uzun süreli oldu, öyleyse bunları tahliye edelim yeniden yargılayalım' dediler. Genelkurmay Başkanı dahil birçok kişi dışarı salındı. Şimdi kademe emniyete geldi. Aynı şey emniyette yapılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK'lılar harekete geçti, Kandil'den otobüslerle çıktılar

    Türk siyasetine damga vuran ilginç fotoğraflar

    Orduyu bölersen, emniyeti parçalarsan, toplumu 'Kürt-Türk' diye ayırırsan, etnik temelli kışkırtmayı sürdürürsen, mezhep temelli ayrışmayı 'sen Sünnisin, ben Aleviyim' diyerek ortalığı karmakarışık, Ortadoğu'da yaşananlara benzer hale getirirsen, bunun arkasından devletin tüm imkanlarını da kullansan, milleti tekrar aldatsan cumhurbaşkanı olsan dahil, Mısır'da Mursi oldu ne oldu, Libya'da Kaddafi oldu ne oldu, Irak'ta Saddam oldu ne oldu? Bunların Türkiye'de olmayacağının garantisi nedir? Bilen yok. O bakımdan bu dalgalara heveslenmeyelim. Bir gün de bu dalgalar çarptığı yeri saptırır AKP'ye yönelirse AKP'nin 06.30'da toplanmayacağının garantisi var mıdır? 'Dün böyle oldu biz de
    bugün böyle yapıyoruz' derlerse bu ülke ne olacak?"

    Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partililer'e seslendiğini belirterek "Bu dolduruşlara gelmeyin, Televizyonlardaki 3-5 danışman kılıklı ne olduğu belirsiz insanların tahrikine kapılmayın, Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorsanız bu çirkefliğin içinden onun çıkarttın yanınıza alın" ifadesini kullandı. Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmayacağını savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını sığınacak liman olarak gördüğünü iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kahire'de doğan niye cumhurbaşkanı olmasın"

    Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Kahire'de doğmasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan'da doğdu, eğitimini Türkiye'de yaptı, Edirne'den milletvekili oldu, şimdi sağlık bakanı. Kahire'de doğan niye cumhurbaşkanı olmasın? Birtakım insanların oylarını almak için bu tür oyunlara giriyor. Bunların bir gün hesabı sorulur. Dilinin altındakini söylemiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik doğumlu olduğunu diyemiyor da Kahire üzerinden laf söylüyor" diye konuştu.

    MHP Lideri Bahçeli, 13'ü bulan partiyle İhsanoğlu'nu desteklediklerini vurgulayarak şöyle devam etti: "Tanınmayabilir, ne yapacağız, dizi film mi çevirttireceğiz? Recep Tayyip Erdoğan gibi tanınacaksa hiç tanınmasın ama 30 gün içinde Ekmeleddin Bey tanınmaya başlandı. 'Yahu bu isim de iyi oldu' dendi. MHP olarak gönlümüzden geçen isim budur. Milletimize önerimiz de budur. Kabul ederseniz 10 Ağustos'ta
    sandığa gider, o üç resme şöyle bir bakarsınız. Ya televizyondakinin aynısıymış, öbürü gibi değil, bazen böyle sevimli, bazen sevimsiz hallerini biliyoruz öbürünün, bunda o yok deyip altına mührünüzü vuracaksınız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli'ye, partililer tarafından kurt fotoğrafı ve yöresel hediyeler verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow