hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki aylık eşini boğarak öldüren adama ağırlaştırılmış müebbet istendi

    İki aylık eşini boğarak öldüren adama ağırlaştırılmış müebbet istendi
    expand

    Esenler'de iki aylık eşi Zehra Aydın'ı boğarak öldüren Sedat Aydın hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.Olaydan sonra tutuklanan Sedat Aydın için, "Yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 10 Mart 2015 tarihinde ihbar üzerine eve giden polislerin Zehra Aydın'ın cesedine ulaştıkları belirtildi.

    ''Namusum için yaptım'' notu

    Cesedin üzerinde bıçak, etrafında da naftalinlerin bulunduğu belirtilen iddianamede, komodinin üzerinde de şüpheli Sedat Aydın tarafından yazılan not bulunduğu ifade edildi. Notta, "Benim ufak bir işim var. Sonra teslim olacağım. İstediğiniz oldu (namusum için yaptım) Beni hep dışladınız. 35 sene boşa yaşadım. Önce yuvam yıkıldı, çocuklarımı kaybettim. Şimdi de kaderime gidiyorum. Hepiniz benim gibi olursunuz inşallah" ifadelerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, "Şüpheli olaydan sonra askerdeki kardeşini arayarak eşini öldürdüğünü söyledi" denildi.

    Cesetle birlikte uyumuş

    Şüphelinin daha sonra Nevşehir'e giderek eski eşi ve ondan olan çocuklarını gördüğü, 11 Mart tarihinde de geldiği Ankara'da Çankaya Polis Merkezi'ne giderek teslim olduğu belirtilen iddianamede, "Daha sonra İstanbul'a getirildi. Şüphelinin kollukta ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadesinde evlendikten sonra maktul eşi Zehra Aydın'ın kendisine karşı hareketlerinin değiştiğini söyledi. Maktulün sık sık uzun ve gizli telefon görüşmeleri yaptığını, evde alkol aldığını, 7 Mart 2015 günü de maktulü daha önce hiç görmediği ve tanımadığı bir erkek şahısla el ele yürürken gördüğünü söyledi. Akşam bu konuyu maktule söylediğini, ancak maktulün kendisine bağırarak tepki gösterdiğini belirtti. Tekrar tartıştıklarını, maktulün kendisini evden kovduğunu, banyoda yüzünü yıkadığı sırada maktulün kendisine saldırdığını,yüzünü tırmaladığını, onu engellediği sırada yere düştüğünü, and lsquo;komşular polis' diyerek bağırmaya başladığını, bağırmasını önlemek amacıyla ağzını eliyle kapattığını söyledi. Daha sonra şuurunu kaybettiğini, 10-15 dakika sonra kendine geldiğinde maktulü yerde yatar vaziyette bulduğunu, kalkması için seslendiğini, nabzına baktığını ancak nabzının atmadığını, bayıldığını düşünerek yatak odasına götürdüğünü, pijamalarını değiştirdiğini, kendisinin de yanında uyuduğunu, sabah uyanmadığını görünce öldüğünü anladığını anlattı" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheli Sedat Aydın'ın daha sonra dışarı çıkarak naftalin aldığı, kokmasın diye cesedin etrafına bıraktığı belirtilen iddianamede, "Cesedin şişmemesi için de üzerine bıçak bıraktı. Pişman olduğunu ve olayı eşinin tahrikleri neticesinde gerçekleştirdiğini söyledi" ifadesine yer verildi.
    İddianamede, maktul Zehra Aydın'ın bir erkek şahısla el ele gördüğü iddiası nedeniyle cadde üzerindeki işyerleri ile görüşüldüğü, güvenlik kamera görüntüleri istendiği, ancak güvenlik kamera görüntülerine ulaşılamadığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak

    Adli Tıp Kurumu raporuna göre Zehra Aydın'ın boğularak öldürüldüğü belirtilen iddianamede Sedat Aydın'ın "Yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow