hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki çocuğun kavgasına aileler de katılınca...

    İki çocuğun kavgasına aileler de katılınca...
    expand

    Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde, iki aile arasında çocukların parkta oynarken kavga etmesi sonucu başlayan husumet 2'si polis 9 kişinin yaralanmasına neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre olay 23.00 sıralarında Sultanhisar İlçesi'nin merkezinde meydana geldi.

    8 Eylül 2013 tarihinde aynı ailelere mensup iki çocuğun oyun parkında yaptığı kavgaya ailelerin de katılması ile olaylar büyümüş meydana gelen kavgada ise bir kişi bıçaklanarak yaralanmıştı.

    Yaşanan olayda 7 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edilirken mahkemelerinin halen devam ettiği bildirildi.

    Dün akşam saatlerinde ise iki aile gençlerinin ilçe merkezinde karşı karşıya gelmesi ile başlayan olaylarda sözlü tartışma bir anda alevlenerek kavgaya dönüştü.

    İki ailenin şehir meydanındaki kavgasında taraflardan birinin polis karakoluna sığınmasıyla başlayan gerginlik, diğer tarafın karakolu basmaya kalkması ile büyüdü.

    Emniyete 30 metre uzaklıkta gelişen olayda bıçak ve sopalar kullanılırken, kavga sırasında taraflardan Ramazan Çetin, Muhammet Çetin, Nihat Çetin ve Erkan Çetin'in Sultanhisar İlçe Emniyet Karakolu'na sığınması ile gerginlik hat safhaya ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlçe halkının da meydana akın etmesi ile 200'e yakın vatandaşın toplanması üzerine takviye ekipler istendi.

    Kavgada Erhan Yasan, Ersan Yasan, M. Sait Tarhan, Ramazan Çetin, Muhammet Çetin, Nihat Çetin ve Erkan Çetin ile iki polis memuru yaralandı.

    Polis memurları hastaneye tedavi amacıyla gitmezken diğer yaralılar ise polis otosu ve 112 Acil Servis Ambulansları ile Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Yaralıların durumlarının iyi olduğu ifade edilirken, yaklaşık 2 saat sonra ise ifadeleri alınmak üzere taburcu edildi.

    Kaymakam koordinasyonu sağladı

    Yaşanan olayların ardından karakola gelerek bilgi alan Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise güvenlik güçlerinin koordinasyonunu sağladı.

    HDP Büyükşehir adayı da devreye girdi

    Yaşanan gerginliği haber alır almaz ilçeye gelen HDP Aydın İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Raif Kanat da, emniyet yetkilileri ve Kaymakam Ertürkmen'den bilgi aldı.

    Yaşanan olayların iki aile ile konuşularak sona erdirildiğini ifade eden Kanat, “Yaşananlara 2 çocuk arasındaki önemsiz bir kavga neden oldu. Olayı aileleriyle görüşerek çözmek istiyoruz. Büyük bir mevzu yok. Yüz kızartıcı bir suç yok. Kin yok, nefret yok. Çocuk kavgasıdır ve önemli değildir. Tedbirler alınmıştır, bu sorun bu akşam çözülecek" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow