hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlker Başbuğ'un iki talebi!

    İlker Başbuğun iki talebi
    expand

    Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tahliyesinin ardından ilk röportajını Ahmet Hakan ile yaptı. Onlarca askerin yargılandığı davalar için 2 şeyin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi Başbuğ. Birincisi; bu davaların Meclis'te enine boyuna incelenmesi, ikincisi; Gölcük'te bulunan o CD'yi kimin koyduğunun bulunması.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbuğ Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajda dava sürecine değindi. "Bana soruyorlar: 7 Şubat olmasaydı böyle neticelenir miydi? 17 Aralık olmasaydı bunlar olur muydu? Bence bu sorular bugün için çok da anlamlı değil" dedi.

    Bugün için önemli olanın zulmün bitmesini  sağlamak olduğunu belirten Başbuğ, "içerideki masum insanların çıkmasıdır önemli olan. Nasıl oldu, hangi vesileyle oldu, şu olsaydı böyle olur muydu? bunların şimdilik bir önemi yok" diye konuştu.

    İlker Başbuğ, Türk ordusuna bir dış operasyon yapıldı mı sorusuna, "elimde bir veri olmadan bir suçlama yapamam. Bir bulgu yok, bir veri yok bu konuda. Ancak değerlendirmeler yapılıyor" yanıtını verdi.

    Başbuğ birçok emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davalara ilişkin meclisi işaret etti. "Şu iki şey mutlaka yapılmalı" diyerek.

    Öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin mutlaka yaşanan bu süreci ele alması gerektiğini ifade etti. "Bu davalardaki yargısal süreç, Meclis'te kurulacak bir komisyonla enine boyuna incelenmeli, araştırılmalı ve soruşturulmalı" dedi.

    İkinci olarak da, Gölcük'te bulunan ve davalara kaynaklık teşkil eden "5 No'lu CD" konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın kapsamlı ve sonuç alıcı bir araştırma yapması gerektiğini kaydetti. "O CD'yi oraya yerleştirenler bulunmalı" diye konuştu.

    Tahliye olan Ergenekon sanıklarından ilk açıklamalar

    Cezaevinden çıkan İlker Başbuğ'dan önemli açıklamalar

    İlker Başbuğ'un tahliyesine tepkiler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow