hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''İnternet medyası da sarı basın kartı alabilecek''

    İnternet medyası da sarı basın kartı alabilecek
    expand

    Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "İnternet medyası gazetecilik statüsü kazanacak ve sarı basın kartı alabilecek ama düzenleme ve denetlenmeleri de yapılacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı'da bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Atalay, burada yaptığı konuşmada, Kamu Hastaneler Birliği ile ilgili sorunları çözdüklerini belirtti. Sadece Kamu Hastaneler Birliği değil bütün ihaleler ile ilgili mevzuatı çözdüklerini anımsatan Atalay, "Bu konu Kamu İhale Kurumu'nun tebliğinde yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Artık kamu ilanları ihalelerin yapıldığı yerde değil işin yapıldığı yerde de gazetelere ilan olarak verilecek. Bu iyi bir çalışmayla oldu. Hem Sağlık Bakanlığımız ile hem kamu kurumumuzla görüşerek gazetelerin ilan haklarını kesmemek şeklinde tezahür etti. Biz de takip edip bunu sağladık. Ciddi bir gelir kaybından kurtulmuş olduk" dedi.

    İnternete Basın Kanunu havuç sopa mantığı mı?

    İnternet medyasıyla ilgili yeni bir düzenleme olduğunu da anımsatan Atalay, şunları kaydetti: "Bu düzenleme içerisinde 3 ayrı bakanlığı ilgilendiren bir kanun teklifiydi. Bakanlar Kurulu imzasıyla komisyona geldi ve komisyon da alt komisyona yolladı. Bütün siyasi partilerimiz çok güzel katkılar sağladı ve komisyonda olgunlaştı. Daha sonra Adalet Komisyonu'nda kabul edildi ve genel kurula indi. Yeni yasama yılında inşallah yasalaşacak. Gerçekten gazetecilik yapacaklarsa ve gerçekten habercilik yapacaklar ise önleri ardına kadar açılıyor. Özgür habercilikte hepimiz yanınızdayız. Kamu ilanları ve reklamlarını da vermek üzere Basın İlan Kurumu gerekli düzenlemeleri yapacak. Türkiye'de çok ciddi bir kaynak bir reklam pastası oluşacak. Bu gelişen Türkiye'de reklam pastası bugün 4 milyar civarındaysa her şey dahil bu Almanya'da 24 milyar avro. Kıyasladığımızda bizim 10 milyar avroya ulaşmamamız için hiçbir sebep yok. O rakama doğru hızlı bir şekilde çıkacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telif hakları düzenlenmeli

    İnternet medyasındaki en büyük şikayetlerin yazılı basının haberlerini alıp kullanması olduğunu ifade eden Atalay, konuşmasını şöyle tamamladı: "İnternet medyası yazılı basının haberlerini alıyor ve bunu da satıyor. İnternet medyasının yeterli elemanı olmadığı için bunu yapıyor doğru ama yazılı basınımızda internet medyasından alıntı yapıyor. Bu da bir gerçek. Bunlarıda korumak lazım. Telif hakkı ise bunları da düzeltmemiz lazım. Ama bu sadece Türkiye'de değil her yerde bu var. Çünkü internet yeni bir sektör. Daha bunun hukuki zemini oluşmadı. Bir düzenleme gerekiyor bizde de bunların hepsi adım adım olacak. İnternet medyası gazetecilik statüsü kazanacak ve sarı basın kartıalabilecek. Ama düzenleme ve denetlenmeleri de yapılacak."

    Annesinin ilham perisi oldu

    Boynu ters 37 yıldır yaşadı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow