hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslam karşıtı Danimarkalıya saldıran, İstanbul'da yakalandı

    İslam karşıtı Danimarkalıya saldıran, İstanbulda yakalandı
    expand

    Danimarka'nın en sert İslam karşıtı ismi Lars Hedegaard'a silahlı saldırı düzenlediği iddia edilen şüpheli, İstanbul'da havalimanından Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı. Lübnan asıllı bir Danimarka vatandaşı olan şüpheli, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırgan 5 Şubat 2013'te Lars Hedegaard'ın Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde yaşadığı apartmana, postacı kıyafeti ile gelmiş ve Lars Hedegaard kapıyı açtığında ona doğru ateş etmiş, ilk kurşun ıskalamıştı. Saldırgan yeniden tetiğe basmasının ardından silah tutukluluk yapınca saldırgan ile Hedegaard, kısa süre boğuşmuş, saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

    Lars Hedegaard kimdir?

    Lars Hedegaard, Danimarka'da en sert İslam karşıtı isimlerden biri olarak biliniyor. Lars Hedegaard ilk kez 2009'da yaptığı "İslam dini, ideoloji açısından Nazizm ve Komünizm ile eşittir" sözleri ile Danimarka ve diğer ülkelerdeki Müslümanların büyük tepkisini çekmişti. Lars Hedegaard daha sonra Müslümanlara yönelik hakaretlerde bulunmuş, hakkında açılan davada, şehir mahkemesi kendisini suçsuz bulmuş ancak daha sonra ağır ceza mahkemesi 5 bin kron para cezasına çarptırmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow