hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsiz kalan işçiler, kendilerini fabrikanın kapısına zincirledi

    İşsiz kalan işçiler, kendilerini fabrikanın kapısına zincirledi
    expand

    Düzce'de işlerine son verilen işçiler, kendilerini demir zincirlerle fabrikanın giriş kapısına bağlayarak işvereni protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolu'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde promosyon ve reklam sektöründe faaliyet gösteren fabrikanın 4 çalışanı, 4 ay önce işlerine son verildiği gerekçesiyle kendilerini giriş kapısına demir zincirle bağladı.

    Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu fabrikada 4 ayı aşkın süredir sendikalaşma mücadelesi verdiklerini belirterek, "İşçilerimiz, ülkemizdeki sendikal yasaları dikkate alarak, Anayasa'daki sendikal haklarını kullanarak Birleşik Metal-İş'e üye oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sendikamız gerekli başvuruyu yapmış, yasanın aradığı gerekli şartlar yerine getirildiği ve çoğunluk üye olduğundan dolayı sendikamıza toplu iş sözleşmesi yetkisi verilmişti" diye konuştu.

    Fotoğrafçı Cem Ersavcı hayatını kaybetti

    Fabrikaya yapılan tebligat sonucunda işverenin yetki belgesini tanımadığını iddia eden Atar, şunları söyledi:

    "İşçi arkadaşlarımızın sendikal haklarından vazgeçmemesi ve yasalardan kaynaklanan haklarına sahip olması sonucunda işveren, bu saldırgan tutumunu daha da arttırarak bugüne kadar Düzce ve Gebze fabrikalarından 100'ün üzerinde arkadaşımızı çeşitli gerekçelerle işten çıkarmıştır. İşvereni yasa dışı tutumundan dolayı protesto ediyoruz. Bu ülkede kanun, yasalar, savcı, adalet, hakim varsa, kanunları çiğneyen buradaki işverendir. Buyurun, onu alın bakalım da biz de görelim. Kanunlara aykırı kapının önüne konan bu kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jandarma ekipleri, sendika yetkilileriyle görüşerek, yasal olmayan eyleme son vermeleri çağrısında bulundu. Sendika avukatı Ayşegül Şenol Can'ın, jandarma nezaretinde fabrika yetkilileriyle görüşeceği, görüşme sonunda işçilerin eyleme son verip vermeyeceğinin belli olacağı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow