hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden seçim açıklaması

    İstanbul Emniyet Müdürlüğünden seçim açıklaması
    expand

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, pazar günü yapılacak seçimlerde sandık başlarında 15 bin 62 personelin görevlendirildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sayım, döküm işlemleri, oy pusulalarının paketlenerek torbanlanması ve taşınması esnasında ise personel sayısının neredeyse tamamı olan 39 bin personelle yürütüleceği öğrenildi.

    Polislerin görevli oldukları sandıklarda oy kullanabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapıldığı belirtildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Bilindiği üzere, 30 Mart 2014 Pazar günü Mahalli İdareler Seçimi ilimiz genelinde polis sorumluluk bölgesinde oy kullanma işlemi; 39 ilçe, 72 ilçe seçim çevresi, 1.649 sandık alanı ve 31.706 sandıkta yapılacaktır.

    Seçimlerin güvenli ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla; asayiş hizmetlerinde çalışacak personel saklı kalmak üzere, sadece sandık alanı, çevresi ve oy toplama merkezlerinde aldırılan emniyet tedbirleri çerçevesinde münhasıran 15.062 personel görevlendirilmiştir.

    Söz konusu tedbirler, sayım ve döküm işlemine başlanılması, kağıt ve belgelerin paketlenerek torbaya konulması ve sayıma ilişkin torbaların oy toplama merkezlerine nakli ve teslimi süresi sırasında ise, personelimizin neredeyse tamamı olan 39.000 kişiyle yürütülecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan planlamada, sandık alanı ve çevresinde münhasıran görevlendirilen personelin aynı zamanda anayasal hak ve ödevlerini yerine getirebilmesi için %90'ının kayıtlı olduğu seçim bölgesinde görevlendirilmesi sağlanmış, kalan personel için ise görevli olduğu sandık alanında oy kullanabilmesini teminen ilgili seçim kurullarına isimleri bildirilmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow