hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Kuştepe'de olaylı gece

    İstanbul Kuştepede olaylı gece
    expand

    İstanbul Şişli'de uyuşturucu kullanan kişilerin 9 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu söylentisi Kuştepe Mahallesi sakinlerini ayağa kaldırdı. Polis tarafından gözaltına alınan bir kişinin karakolda olduğunu öğrenen mahalleli ile polis arasında saatlerce süren olaylar yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheli zırhlı bir araçla kaçırılırken olayı takip etmek için oraya giden Cihan Haber Ajansı kameramanı ile şoförü, polis zannedilerek linç edilmek istendi. Araçları parçalanan şoför ile kameraman hastaneye kaldırıldı.

    Kuştepe'de bir kişi 9 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

    Mahalleli arasında olay, 'Uyuşturucu kullanan kişilerin 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu' şeklinde kulaktan kulağa yayıldı. Polis merkezine yürüyen mahalleli yakalanan şüpheliyi polisten almak istedi. Polis şüpheliyi zırhlı bir araçla çıkararak kalabalığın arasından kaçırdı. Taş ve sopalarla saldıran mahalleli ile polis ekipleri arasından saatlerce süren olaylar yaşandı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet ekibi biber gazı sıkarak grubu dağıttı.

    Bu sırada gazdan etkilenen çok sayıda kişi ambulanslarla hastaneye götürüldü.

    Basın aracına linç girişimi

    Olayı duyan basın mensupları da Kuştepe Mahallesi'ne gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çatışmanın ortasında kalan Cihan Haber Ajansı haber ekibine mahalleli tarafından saldırı oldu. Mahalle sakinleri polis aracı sandıkları, basın aracının etrafını sardı. Elleri sopalı kişilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi, araç sürücüsü ve kameramanı linç etmek istedi. Kalabalığın arasından çıkarak esnafa sığınan kameraman ve şoför Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Mahallede olaylar yatışırken TOMA ve ek çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow