hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul sağanak yağış altında...

    İstanbul sağanak yağış altında...
    expand

    İstanbul'da sağanak yağmur etkili oluyor. Yağmura gök gürültüsü ve yıldırımlar da eşlik ediyor. Kasımpaşa'da hortum oluştuğu ve bazı evleri su bastığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'daki hortum kamerada!

    Meteoroloji şiddetli yağış uyarısı sürdürüyor. Yağış bazı bölgelerde dolu şeklinde seyretti.

    Eminönü ve civarında küçük hortumların da görüldüğü yağışın şehrin yüksek bölgelerinde gökgürültülü sağnak yağış şeklinde devam ettiği belirtiliyor..

    15 dakika yağdı, İstanbul'u göle çevirdi

    Yağışın Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Edirne'nin güneyinde, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak'ın iç kesimleri ile Eskişehir'in kuzeybatısı ve Kütahya'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

    Yetkililer, yaşanılabilecek ani sel, su baskını, dolu, su hortumu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar konusunda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Adası'nda da hortum

    Öte yandan Balıkesir’in Marmara İlçesi’nde sabah saatlerinde denizde hortum oluştu. Adayı etkilemeyen ve 1 dakika 30 saniye süren hortumun ardından adada yoğun yağış başladı.

    Hortum korkuttu

    Marmara ve Avşa Adası arasında, sabah saatlerinde bir dakika 30 saniye süren hortum oluştu. Marmara Denizi’nin ortasında oluşan hortum kimseye zarar vermezken tatilcileri korkuttu.

    Hortumun ardından gök gürültülü sağanak yağış başladı. Yağış nedeniyle Marmara Adası’nda bulunan 4 işyerini ve sahil kenarında bulunan bir eğlence mekanını su bastı. Kullanılamaz hale gelen eğlence mekanında bulunan tatilciler de geri dönmek zorunda kaldı.

    İlçede bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı

    Marmara İlçesi'nde bu sabah meydana gelen hortum ve sağanak yağmur nedeniyle ilçede bazı işyerleri, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Marmara Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Aksoy, "Yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarımız sular altında kaldı. Temizlik çalışmaları sürüyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow