hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da sağanak!

    İstanbulda sağanak
    expand

    İstanbul'da saat 09.00 sıralarında sağanak yağmur başladı. Başakşehir, Esenler, Bayrampaşa, Bağcılar civarlarında etkili olan yağış, şiddetini artırarak devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentin yüksek kesimlerinde şiddetlenen yağmur nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

    Yetkililer, sel baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

    Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Yazlık elbiseleriyle yağmura yakalanlar sırılsıklam olurken, vatandaşlar duraklara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

    Yollarda su birikintileri oluşurken, araçlar güçlükle ilerledi.

    İstanbul'da yağmurdan kareler (FOTO GALERİ)

    İstanbulda sağanak

    Üsküdar meydanı sular altında kaldı

    Sağanak yağmur nedeniyle Üsküdar Meydanı sular altında kaldı. Meydanda önceki yağmurlarda görmeye alışık olduğumuz su baskını görüntüleri tekrarlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağmur nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadılar. Yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar su içinde düşme tehlikesi atlattı.

    Meydandan denize akan sel suyu adeta şelale oluşturdu. Bazı vatandaşlar ayakkabılarını çıkararak suyun içinden geçerken bazı vatandaşlar da ayakkabılarını çıkarmadan suya girdi.

    İstanbulda sağanak

    Bağcılarda dere taştı, evler sular altında kaldı

    Bağcılar'da, sağanak yağmurda taşan dere nedeniyle evleri su bastı. Suriyelilerin de kaldığı öğrenilen bodrum katındaki bazı daireler kullanılamaz hale geldi.

    Belediye ekipleri, evlere taşan suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

    Müzik grubu uykudayken su bastı

    Ortaköy'de de bir müzik gurubunun ofis olarak kullandığı daireyi, grup üyeleri uykudayken su bastı. Bir köpek DE işyeri sahibinin son anda gelmesiyle boğulmaktan kurtuldu.

    Peron Müzik Grubu Tonmaister'ı Sercan Kaya, “sabah suyun içinde kalktık. Ben suya uyandım, diğer arkadaşlarımı kaldırdım. Biz bir müzik grubuyuz geçimimizi burada kazanıyoruz. Tesisatlar, anfiler falan hepsi suyun içindeydi. İtfaiyeyi aradık, İSKİ'yi aradık, hiçbiri cevap vermedi. Sonra ulaştığımızda bir itfaiye geldi. Alan büyük olduğu için daha büyük bir su tahliye aracıyla geleceklerini söyledi. Büyük bir maddi kaybımız var. Su altında, prova yapılan bir stüdyomuz var. Davulumuz var. Perküsyonumuz var. 7-8 tane gitarımız var içeride. Hepsi suyun içindeydi zaten. Uykudan kalktığımızda ev sular içindeydi. Kapıdan çıkamadığımız için küçük camdan dışarıya çıktık" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbulda sağanak

    Köpek de boğulmaktan kurtuldu

    Su basan stüdyonun bitişiğindeki apartmanın alt katında bulunan bir oto kiralama şirketini de su bastı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşyeri sahibi Çetin Boztemur, "sabah işyerine geldiğimde bu manzarayla karşılaştım. Köpeğimiz az kalsın boğuluyordu. Aklımda zaten onda kalmıştı. 16 yıllık esnafım daha böyle bir olayla karşılaşmadım. Köpeğim aşağıda yatıyordu, suya gömülmüştü. Sabah erken kalkıp gelmeseydim az kalsın köpeğim ölüyordu burada" diye konuştu.

    METEOROLOJİ'DEN UYARI

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kısa süreli acil uyarı yayınlandı.

    Uyarı da şöyle denildi:

    "İstanbu Boğaz çevresi ve Avrupa Yakasında halan devam etmekte olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların önümüzdeki birkaç saat daha devam etmesi ve Anadolu yakasına ilerlemesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklarada karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

    Obama: "İsrail'in savunma hakkının güçlü şekilde arkasındayım"

    Kocaeli ve Sakarya için de  uyarı!

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, yerel dolu, kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow