hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7 ilde terör operasyonu

    7 ilde terör operasyonu
    expand
    KAYNAK DHA

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yaptıkları teknik ve fiziki takip sonrasında sabah saatlerinde terör örgütü MLKP'ye yönelik İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Denizli ve Balıkesir'de eşzamanlı şafak operasyonu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da Eyüp, Pendik, Ümraniye, Ataşehir ve Bayrampaşa'nın da aralarında bulunduğu 15 ilçede çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Helikopter destekli operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisleri de destek verdi. Operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınanların sayısı 16'ya yükseldi. Diğer illerde de 6 şüpheli gözaltına alındı.

    Gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın basın danışmanı olduğu belirtilen E.Ş. ile 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde HDP İstanbul milletvekili adayı olan Ç.K'nın da bulunduğu
    kaydedildi.

    TEM ekipleri adreslerde yaptıkları aramalarda yazlı ve dijital örgütsel dökümanlar ile çeşitli hard diskler ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow