hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da terör örgütü operasyonu

    İstanbulda terör örgütü operasyonu
    expand

    Okmeydanı'nda DHKP-C'ye yönelik, belirlenen evlere eş zamanlı düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum üyeleri de var. Ayrıca Karabük'te düzenlenen polis operasyonunda da 24 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı'nda, DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

    Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen ve bir teröristin öldürüldüğü, 2 polis memurunun yaralandığı sadırının ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Okmeydanı'nda tespit ettikleri çok sayıda adrese Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin desteği ile operasyon gerçekleştirdi.

    Gece saatlerinde Okmeydanı'na gelen polis ekipleri, önceden belirlenen evlerin bulunduğu sokaklarda ve çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra Özel Harekat ekipleri ve çelik yelek giyen sivil polisler, DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen kişilerin bulunduğu evlere girdi. 

    Operasyonda Grup Yorum üyelerinin çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi'ne de baskın düzenlendi. Grup Yorum üyelerinden Ezgi Dilan Balcı, Cihan Keşkek, İlkay İşler ile İdil Kültür Merkezi çalışanı Damla Sandal ve Grup Yorum'un konuğu olduğu açıklanan Steeve Kaczky adlı yabancı uyruklu bir kişi de gözaltına alındı. Operasyon sırasında İdil Kültür Merkezi ile kullanılan enstrümanlar ve teknik aletler de zarar gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbulda terör örgütü operasyonu

    Gözaltına alınan 10'dan fazla şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, polis ekiplerince Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

    Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilen aralarında kadınların da olduğu 24 şüpheli daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

    Gözaltına alınan 73 kişi emniyette

    Sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan 24 kişi ile İstanbul Adalet Sarayı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adli Tıp Kurumu önünde yaşanan olaylarda gözaltına alınan 49 şüphelinin de aralarında bulunduğu toplam 73 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

    Karabük'te de operasyon: 10 kişi gözaltında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, Karabük'te de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DHKP-C örgütüne yönelik operasyon başlattı. Daha önce adresleri belirlenen 3 eve sabaha karşı baskın yapıldı. Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Emniyet'e götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

    Berkin Elvan'ın ailesinden son mesaj: Biz yokuz artık!

    Emniyete saldırıyı düzenleyen kişi açıklandı: Elif Sultan Kalsen

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow