hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'daki Lice protestosunda olaylar çıktı

    İstanbuldaki Lice protestosunda olaylar çıktı
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylar nedeniyle Bağcılar'da yürüyüş yapan grubun taş ve şise atması üzerine, polis müdahalede bulundu. İstanbul Caddesi üzerinde toplanan gruba da elinde maket bıçağı olan biri saldırmak istedi. epki gösterdi.Okmeydanı'nda da düğün salonundan çıkan onlarca kişi, Lice'deki olayları protesto etmek için yol kesen grup ile polis arasındaki çatışmanın ortasında kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağcılar İstanbul Caddesi'ndeki BDP İlçe Başkanlığı binasının önünde toplanan kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, çeşitli sloganlar atarak Bağcılar Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

    Çevik kuvvet polisi, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşan grubun önünü kesti.

    BAĞCILAR'DA LİCE GERGİNLİĞİ

    Polisle grup arasında yapılan görüşme sırasında, bir apartmanın üst katlarından atılan ped şişeyle 10 yaşındaki bir çocuk hafif yaralandı.

    YAŞLI KADIN MOLOTOF ATANLARIN YANINA GİTTİ VE...

    Çocuk, çevredekilerin yardımıyla olay yerinden uzaklaştırılırken, gruptakiler de apartmanın camlarından bakanlara tepki gösterdi.

    TOKAT'TA LİNÇ GİRİŞİMİ

    Cadde üzerinde bir süre oturma eylemi yapan gruptan polise taş ve şişe atıldı.

    Tazyikli su ve gaz kullanarak gruba müdahale eden polis ile ara sokaklara dağılan göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. İstanbul Caddesi ve Güngören Caddesi üzerinde polis ve göstericiler arasındaki kovalamaca bir süre devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

    Bir süre sonra gruptakilerden bazıları BDP İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. Polis gruba binayı boşaltmaları, cadde üzerinde beklememeleri konusunda uyarıda bulundu.

    İstanbuldaki Lice protestosunda olaylar çıktı

    Maket bıçağıyla saldırmak istedi

    Bu arada, İstanbul Caddesi üzerinde toplanan gruba da elinde maket bıçağı olan bir vatandaş tepki gösterdi.

    Yaşanan arbede sırasında, polis, vatandaşı grubun arasından aldı.

    HDP HEYETİ İMRALI'YA GİDİYOR

    Vatandaşın elinden yaralandığı görülürken, gruptan atılan taş ve şişeler nedeniyle polis tekrar müdahalede bulundu.

    Olay sırasında, bir polisin yüzünden, bir polisin de kolundan yaralandığı, gazdan etkilenen bir kadının da fenalaştığı görüldü. Bazı araçlar hasar görürken, çöp konteynerleri de devrildi.

    Cadde üzerinde bir polis helikopteri uçarken, güvenlik güçleri bazı yolları da trafiğe kapattı. Bağcılar'da yaşanan olaylar nedeniyle tramvay seferlerinin Soğanlı durağına kadar yapıldığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı'nda çatışma ortasında korku dolu anlar

    Öte yandan Okmeydanı'nda düğün salonundan çıkan onlarca kişi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayları protesto etmek için yol kesen grup ile polis arasındaki çatışmanın ortasında kaldı.

    Aralarında çocukların da bulunduğu grup, son anda çevredekilerin yardımıyla uzaklaştı. Kucağındaki bebeğiyle çatışmanın ortasından kalan bir baba ise korku dolu anlar yaşadı.

    İstanbuldaki Lice protestosunda olaylar çıktı

    Okmeydanı'nda sabah saatlerinden itibaren esnafı kepenk kapatmaya zorlayan bir grup, akşam saatlerinde sokağa çıktı.

    Anadolu Kahvesi mevkiinde yolu trafiğe kesen gruba polis ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Yüzleri maskeli olan ve aralarında çocukların da bulunduğu eylemciler, polise molotof kokteyli, havai fişek, bilye ve taş atarak karşılık verdi. Çatışmalar kısa sürede Mahmut Şevket Paşa Caddesi ve üzerindeki sokaklara yayıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düğün salonundan çıkanlar biber gazından etkilendi

    Çatışmalar sırasında, Keser Sokak'taki Pera Düğün Salonu'nda bulunan onlarca kişi de gazdan etkilenerek dışarı çıktı. Polisin üst üste attığı gaz bombasının biri, Keser Sokak'ın girişine düştü. Gaz bulutu içinde kalanlar sağa sola kaçıştı. Kucağında 2-3 yaşlarında kız çocuğu bulunan bir anne ve baba büyük korku yaşadı.

    Çocuğun ağzını bir bezle kapatan anne ve baba, bir araca binerek uzaklaştı. Salondan çıkanlardan bazıları otomobillerle, bazıları da çevredekilerin yardımıyla yaya olarak sokaktan kaçtı.

    Kucağında bebeğiyle çatışmanın ortasında kaldı

    Çatışmalar sürerken, Mahmut Şevket Paşa Caddesi'ne kucağında taşıma çantasında bebeği ve yanında 2 kadınla çıkan bir kişi, zor anlar yaşadı. Bir yandan göstericilerin attığı taş ve bilyelerin, diğer yandan polisin attığı gaz bombasının arasında kalan baba, çantanın ağzını iyice kapatarak koşmaya başladı. Yanında bulunan kadınlar da babayı takip ederek caddeden çıkmayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı yerde, sokak arasından polis aracının bulunduğu yere atılan molotof kokteyli, o sırada yoldan geçen 3 kadının yanına düştü. Korku dolu anlar yaşayan kadınlardan biri çığlık attı. Yanındakilerin yardımıyla ara sokağa giren kadın gözden kayboldu.  

    Beyoğlu'nda protesto

    Lice ilçesindeki olaylar, Beyoğlu'nda da protesto edildi.

    Galatasaray Meydanı'nda toplanan KESK, DİSK, İstanbul Tabip Odası, TMMOB ile bazı dernekler ve siyasi parti üyelerinden oluşan bir grup, "Lice'de savaş değil barış istiyoruz" yazılı pankart açtı. Slogan atarak bir süre oturma eylemi yapan gruptakiler, zaman zaman alkışlarla Lice'deki olaylara tepki gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow