hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstavrozun anlamını anlatan müftü görevden alındı

    İstavrozun anlamını anlatan müftü görevden alındı
    expand

    Ramazan ayında oruç tutan kadın ve erkeklerin aynı yerde denize girmesinin caiz olmadığını söyleyen, geçen Salı günü de kendisini ziyaret eden Alman heyete istavroz çıkarıp haç işaretinin İslamiyete göre anlamını anlatan Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, görevinden alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da görevlendirildiğini belirten Korkmaz, atamanın kendi isteği ile gerçekleştiğini söyledi.Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'ndeki Cstrop Rauxel kenti Belediye Başkanı Johannes Beisenherz ile Sosyal Demokrat Parti Berlin Milletvekili Frank Schwabe'nin de aralarında bulunduğu heyetin ziyaretinde haç işareti yaparak istavroz çıkarmanın İslamiyete göre anlamını anlatan Müftü Nuh Korkmaz, görevinden alındı. 

    ''Kendim gitmek istedim''  

    Aralık 2012'den bu yana Zonguldak'ta görev yapan Korkmaz, Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevlendirildiğini belirterek, "Ben görevden alınmadım. Zonguldak'a gelince eşim ve bende sağlık sorunları başladı. 1 yıl önce buradan gitmek için başvuruda bulunmuştum. Kendi tercihimle olan bir atama" dedi. Görev değişikliğinin haç işareti yapmasıyla bir ilgisi olmadığını ifade eden Korkmaz, "Onunla ilgisi yok. Hatta onunla ilgili başta Almanya olmak üzere bir çok çevreden tebrik telefonları geldi. Bazı milletvekilleri arayıp tebrik etti" diye konuştu. 

    Öte yandan Zonguldak Müftülüğü'ne Mürsel Öztürk atandı.

    "Oruç tutan kadın ve erkeğin aynı yerde denize girmesi caiz değil"

    Siirt'te göstericiler Türk bayrağını indirdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow