hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte gıda terörizmin son ürünleri...

    İşte gıda terörizmin son ürünleri...
    expand

    At eti içeren lahmacun, jelatin karıştırılmış yoğurt, ilaç etken maddeli içecek. Gıda terörizminin son ürünleri. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri Ramazan ayı denetimleri sonucunda insan hayatını tehlikeye soktuğu tespit edilen ürünlerin ve markaların listesini yayınladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    46 gıda işletmesi ve 51 marka. Hepsinde insan hayatını tehdit eden uygunsuz katkı maddesi tespit edildi.

    Tam da Ramazan ayında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bal, kahve, enerji içeceği, et, süt ve takviye edici gıdaların da içinde bulunduğu ürünleri inceledi. Çok ürkütücü sonuçlar çıktı.

    İnternet sitesinde yayınlanan o listeye göre, İstabul'da bulunan Buhara Kebap ve Lahmacun Salonunda yapılan denetimlerde "Adana Kebap Harcı" markalı ürünün içinde tek tırnaklı etine yani at etine rastlandı ve bir başka firma Akkapı İşibol sucukları firmasına ait dana sucuğun içinde de baş eti kullanımı tespit edildi.

    Danacı Yeğenağa Et ve Et Ürünleri Gıda firmasına ait Beyoğlu markalı dana kavurmanın içinde ise sakatat tespit edildi.

    Göçer Et Ürünleri firmasına ait dana sucuğun içindeyse kırmızı etin içine karıştırılması yasaklanan kanatlı etine rastlandı.

    Süt ürünlerinde de uygunsuz maddeler tespit edildi. Beydamla Gıda isimli firmaya ait Tulum Peynirinin içinde bitkisel yağ ve nişasta tespit edildi.

    Özseymenler Gıda firmasına ait insüt markalı yoğurtun içinde ise bitkisel yağ ve jelatin bulundu.

    Uygunsuz maddelerin yer aldIğı gıdalar sadece et ve süt ürünleriyle sınırlı değil.

    Beyazca markalı süzme balda şeker ve protein katkısı, Yayla markalı bulgurun içindeyse yapay gıda boyası, Herbal Med markalı enerji içeceğinde ilak etken maddesine rastlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow