hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Suriye toplantısında alınan kararlar...

    İşte Suriye toplantısında alınan kararlar...
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dün Ankara'da yapılan Suriye toplantısında Suriyeli misafirlerle ilgili bazı şehirlerde yaşanan gerilime değinmiş, "Olaylar ayrımcı bakış açısıyla büyütülüyor" demişti. Bugün o toplantıda alınan kararlar açıklandı. Açıklamada, "Yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıkla mücadele konusunda devlet kurumları ve sivil toplum işbirliğiyle mevcut çalışmalar güçlendirilecektir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türk halkına şükran ve minnetlerini her fırsatta dile getirdiği, topluma uyum sağlamak ve rahatsızlık vermemek adına azami dikkat gösterdiği ve düşünülenin aksine, adli olaylara karışma ve suç oranlarının düşük olduğu belirtildi, "Tüm bu olumlu tavır ve çalışmalara rağmen, bir takım kışkırtmalar ve yoğun dezenformasyonla yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığın körükleniyor" mesajı verildi.

    7 saat süren toplantıda, dilencilik, fuhuş ya da ikinci evlilikler gibi toplumsal dokuya zarar veren olaylar ve kayıt dışı çalışmaya karşı önlem alınması da kararlaştırıldı.

    Ankara'da silahlı çatışma!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow